Magna Cum Laude: Csak ülünk és zenélünk

Időpont: 
2011. augusztus 26. 20:00 - péntek

A Magna Cum Laude zenekar június végén mutatta be akusztikus, „Csak ülünk és zenélünk” című produkcióját a Művésztek Palotájában. A csapat ismét egy új, és meghökkentő ötletével állt a közönség elé, mivel egy 25 fős katonazenekar közreműködésével adtak elő néhány Magna dalt swingre áthangszerelve!
A nagy sikerre való tekintettel a MCL és az ABS Big Band egy ráadás koncertet tart augusztus 26-án, a Margitszigeti Szabadtéri Színpadon.

Az elmúlt években már-már stílszerűvé vált, hogy egy siker zenekar speciális, különleges hangszerelésben is megmutassa dalait, nagy hagyománya lett a mindenki által ismert slágerek akusztikus, vagy nagy zenekari feldolgozásának.
A Magna Cum Laude zenekar június 26-án a Művészetek Palotájában rendezett akusztikus, „Csak ülünk és zenélünk” koncertjén egy újabb meghökkentő sikert aratott legújabb ötletével. A Fiúk ezúttal fehér szmokingban és csokornyakkendőben álltak a közönség elé! Unplugged koncertjük közepén pedig egy 25 tagú díszegyenruhás katonazenekar masírozott a színpadra, és néhány Magna dalt adtak elő közösen, swingre hangszerelve.
- Először kicsit fenntartással voltunk az ötlet iránt, mert azt hittük, hogy egy katonazenekar csak száraz indulókat tud játszani. Ám mindenkinek leesett az álla, amikor a Színezd újra, a Pálinka dal, vagy a Főnököm című dalok jazz stílusban csendültek fel - mondta egy néző a MüPa koncert után.

2011. június 26. 20:41 - Magna Cum Laude ©Magna Cum Laude
Magna Cum Laude

A 2006-ban alakult ABS Big Band hivatalosan a Magyar Honvédség Szentendrei Központi Kiképző bázisának zenekara. Jelenlegi formájában 2009 óta működik és hivatali fellépéseik mellett közreműködnek országos rendezvényeken, fesztiválokon.
- Tavaly egy vidéki városi eseményen találkoztunk az ABS Big Banddel. Lenyűgözött bennünket, hogy milyen alázatos és tehetséges muzsikusok. Már akkor azon kezdtünk fantáziálni, hogy a MCL dalok vajon hogyan szólalnának meg fúvós hangszerekkel együtt. És ez a gondolat, most valóra is vált! – mondta Mező Misi, a zenekar frontembere.

Az egyedi hangulatú műsor óriási sikerére való tekintettel a Magna Cum Laude és az ABS Big Band egy ráadás koncertet tart augusztus 26-án Budapest legszebb szabadtéri színpadán, a Margitszigeten. Az előadás bőségesen szemezget majd a szeptemberre várható vadonatúj stúdióalbum dalaiból, de nem maradnak ki a nagy slágerek sem, illetve a katonazekarral mintegy 10 közös dallal készülnek. Ez a koncert minden bizonnyal az idei, utolsó ilyen jellegű koncertje lesz a zenekarnak.

Mint minden különleges MCL koncerthez, így a mostanihoz is különleges vendég dukál. Cakó Ferenc animációs filmrendező a világ minden pontján tart előadásokat, speciális kurzusokat. Különleges hatású homokanimációs filmjeivel szinte minden jelentős filmfesztiválon fődíjat nyert. Számtalan elismerése közt szerepel a Berlini Filmfesztivál Arany Medve-díja, a Cannes-i Filmfesztivál Animációs Fődíja, vagy az Oscar-díjra jelölése.
A Magnával eddigi közös munkája a csodálatos Sirató klip volt, élő koncerten, közös produkcióra még soha korábban nem volt példa. Augusztus 26-án este a Margitszigeten néhány dal erejéig végre ez a hangulat és élmény is valóra válik.

Elsöprő erejű muzsika és látvány, na meg persze Magna Pálinka! Így érdemes a nyarat zárni!