Itália a Magyar Nemzeti Galériában - vagy egy jeggyel ketten

Időpont: 
2011. augusztus 1. 0:00 - hétfő - 2011. augusztus 21. 0:00 - vasárnap

Ha ezen a nyáron lemaradt a nagy olasz utazásról, még kárpótolhatja magát egy kis Itáliával a magyar nemzeti galéria Markó-kiállításán. Idősebb Markó Károly (1793-1860) varázslatos tájképein az a mediterrán táj elevenedik meg, amely évszázadok óta rabul ejti az egyszerű vándort és festői izgalmakat kereső művészt egyaránt.

Ebben a mesés tájban kelnek életre Diana, Bacchus, Ariadné és más mitológiai figurák mellett a Biblia csodatévő és csodákat átélő hősei. Az október 2-ig látható kiállításra a Markó-életmű 26 kiemelkedő darabja érkezett külföldi múzeumokból. A Barcelonából, Bécsből, Mexikóból, Koppenhágából és Pozsonyból kölcsönzött Markó-művek nemcsak most először láthatóak Magyarországon, hanem nagy részük még az őrzési helyükön kívül sem volt soha kiállítva.
Hívjon meg egy vendéget és éljék át Itália csodáját a Magyar Nemzeti Galéria kiállításán! Augusztus első három hetében (augusztus 1. és 21. között) egy jegy áráért ketten nézhetik meg a Markó Károly és köre kiállítást. Az ajánlat csak teljes árú jegy vétele esetén érvényes, más kedvezménnyel együtt nem vehető igénybe.
2011. augusztus 6-án és 13-án 11 órától tárlatvezetéssel is megtekinthető a kiállítás: Markó Károly és köre. Mítosztól a képig.

Bővebben a kiállításról és a hozzá kapcsolódó programokról: www.mng.hu

Hirdetés