2018. november 16. - péntek

7. Újbuda Jazz Fesztivál 2011

Kinyomtatom...
Jegyár: 
Egységesen, koncertenként elővételben: 1000 Ft, a koncertek napján: 1500 Ft
Időpont: 
2011. szeptember 2 - 2011. szeptember 4

Idén hetedik alkalommal kerül sor az Újbuda Jazz Fesztiválra, amely eredetileg Újbuda megalakulásnak 75. évfordulójára jött létre. A MU Színház, az A38 Hajó és Újbuda önkormányzatának együttműködéséből született fesztivál az évek során igazi nemzetközi rangú és színvonalú zenei eseménnyé nőtte ki magát, amelyen az európai és tengerentúli dzsessz legnagyobbjai éppúgy fellépnek, mint hazai tehetségek.

A 2011-es fesztivált némiképp beárnyékolja, hogy nemrégiben hunyt el a hazai kortárs improvizatív zene vitathatatlan zsenije, Szabados György – a 7. Újbuda Jazz Fesztivált az ő emlékének szenteltük. Ennek megfelelően a fesztivál elsősorban az etno jazz és a szabad improvizációs zene köré szerveződik, ismét csak nemzetközi fellépőgárdával.

Újdonságként a fesztiválsorozat történetében először nagyszámú kísérőprogramra is sor kerül: mindkét helyszínen egy-egy dzsesszfotó-kiállítás nyílik, illetve az A38-on Peter Brötzmann életrajzi dokumentumfilmjének magyarországi ősbemutatója lesz.

Program:

2011. szeptember 2., péntek

 • 19 óra, MU Színház
  Pawel Karnowski fotókiállításának megnyitója
 • 20 óra, MU Színház
  Ágoston Frió
  DuH / Blume-Gratkowski-Márkos-Mezei Quartet

2011. szeptember 3., szombat

 • 18 óra, A38 Hajó
  Újbudajazz – Fotókiállítás megnyitó
 • 18 óra, A38 Hajó
  Brötzmann – Filmbemutató
 • 19 óra, A38 Hajó
  Swedish Azz (S)
  Pop Ivan
 • 20 óra, MU Színház
  Tóth Viktor Tercett feat. Hamid Drake

2011. szeptember 4., vasárnap

 • 19 óra, A38 Hajó
  Zventa-Sventana Project (RU)
  Tariqa
 • 20 óra, MU Színház
  Mikrokolektyw (PL)
  Kochan-Hautzinger Duo (PL/A)
Még nem értékelted

Hirdetés

Kapcsolódó cikkek

plakát

2018. november 28-tól öt napon keresztül a budapesti mozivásznakon rendeznek villámcsődületet az elmúlt év legizgalmasabb animációs sztárjai.

fotó: Kleb Attila

A Liszt és Prima-díjas zongoraművész belgiumi, kolumbiai és kanadai hangversenyei után a Fondation Cziffra által rendezett SenLiszt Fesztivál díszvendége és az eseménysorozat zenei versenyének zsűritagja.

Időpont: 
2018. december 1 - 2018. december 2
Mikulásvonat a gyermekvasúton

A Mikulás és segítői, a krampuszok december 1-jén, szombaton és 2-án, vasárnap ismét birtokba veszik a Gyermekvasutat, hogy együtt vonatozzanak a gyerekekkel. Közös énekléssel, játékokkal várják a kicsiket, akik személyesen találkozhatnak a Mikulással, aki kis csomaggal ajándékoz meg minden gyereket.