I. Budavári Sörfesztivál

Jegyár: 
Bérlet: 4990 Ft,Napijegy: 1690 Ft amely tartalmaz egy korsó sört!, 12 éves kor alatt INGYENES!
Időpont: 
2011. augusztus 25. 12:00 - csütörtök - 2011. augusztus 28. 0:00 - vasárnap

Hagyományteremtő jelleggel, első alkalommal rendezik meg augusztus 25-28. között az I. Budavári Sörfesztivált. A négynapos rendezvényen közel 100 féle hazai és nemzetközi, ismert és kevésbé ismert különleges sör mutatkozik be a Budai Várban.

2011. augusztus 25. és 28. között első alkalommal rendezik meg a Budavári Sörfesztivált a Budai Várban. A sör ünnepén közel 100 féle hazai és külföldi, ismert és kevésbé ismert sört kóstolhatnak meg az érdeklődők, az egyik nagy hazai sörgyár, a Heineken Hungária mellett számos kisebb hazai sörfőzde is képviselteti magát kézműves söreivel a fesztiválon.
A sör az egyik, ha nem a legnépszerűbb italfajta ma Magyarországon, különösen így van ez a nyári időszakban. Az elmúlt húsz évben mégsem került sor olyan átfogó, több nagyobb és számos kisebb márkát, sörfőzdét együtt, egy helyen felvonultató eseményre, mint amilyen augusztus végén várható. A sör ünnepének megrendezésével a szervezők elsődleges célja az, hogy megadják a sörnek járó méltó helyet a fesztiválok sorában, népszerűsítsék a gazdag hazai sörkultúrát, valamint az ismert, népszerű márkák mellett bemutassák a kisebb sörfőzdék kiváló termékeit is.

Mint azt Péter Anna, a Budavári Sörfesztivál szóvivője, a Malackaraj blog főszerkesztője a sajtótájékoztatón elmondta: „A gasztronómiában az utóbbi években tapasztalható, látványos, pozitív változások érzékelhető mértékben átterjedtek a sörre is, ez a többi között köszönhető a sörgyárak gasztronómia felé nyitásának, a blogok érdeklődésének és eseményeket gyorsító szerepének. A hazánkban évtizedekig egyeduralkodó világos lágerek mellé egyre több izgalmas és különleges sört lehet beszerezni, sőt itthon is készülnek ilyenek.”

A fesztivál a Budai Vár két impozáns helyszínén, a Hunyadi udvarban és az Oroszlános udvarban zajlik majd négy napon keresztül. A nyári fesztiválsorozat záró rendezvényén a „főszereplő” sör mellett koncertekkel, stand-up fellépőkkel, ismert és népszerű fellépők hosszú sorával is várják majd a sörbarátokat.

2010. április 9. 22:32 - Sörfesztivál sajtótájékoztató 5 ©Sörfesztivál sajtótájékoztató 5
Aranyosi Péter a fesztivál sörnagykövete

A fesztivál sörnagyköveti tisztségét Aranyosi Péter, a Dumaszínház és a Showder Klub állandó fellépője tölti be. „Általában minőségi, ritkábban mennyiségi sörfogyasztóként úgy érzem, a sörnagykövetség nem áll messze a torkomtól, és persze az sem baj, ha a vesém mindeközben tisztul.” – mondta el a fesztivál ötletét üdvözlő sörnagykövet.

A Heineken Hungária számos terméke is megtalálható lesz a fesztiválon, így a Heineken, a Zlaty Bazant, az Edelweiss, a Soproni és Gösser termékcsalád termékei közül világos és barna sörök, valamint az idei év új termékei, a radlerek. 1-1 olyan különlegesség is terítékre kerül, amit a hazai fogyasztók még nem kóstolhattak. A Soproni Tökéletes csapolt sör kampány keretében lehetősége lesz a vendégeknek is megtanulni hogyan csapoljanak maguknak egy korsó tökéletesen csapolt sört. Számos további különlegesség jelenik meg a sörfogyasztók és sörbarátok részére, melyek célja a sörkultúra népszerűsítése és fejlesztése.

Honlap: www.budavarisorfesztival.hu