Táncházak Éjszakája

Helyszín: 
Jegyár: 
8.30-ig 600 Ft; 18.30 után: 1.000 Ft
Időpont: 
2011. szeptember 17. 0:00 - szombat

A 10. évadát ünneplő Gödör Klubban szeptember 17-én a Táncházak Éjszakájájával nyit az új táncházi évad.

Idén szeptemberben 10. évadát nyitja meg az Erzsébet téri Gödör Klub. A klub erőssége aktualitásában és társadalmi felelősségvállalásában rejlik, amely éppúgy megjelenik művészi kínálatában (zene, tánc, színház, performansz, irodalom, képző- és iparművészet), mint a civil programokban (Zöld Gödör program, középiskolás korosztályt célzó rendezvények, civil programok a demokratikus értékekről, jogokról, kötelezettségekről, társadalmi szerepvállalásról, tehetségkutató projektek, roma program, stb.).

A sokszínű kínálat részeként a Gödör Klubban nyílik meg az új táncházi évad. A huszonkettedik szezonnyitón szeptember 17-én, szombaton bemutatkoznak a Magyarországon és a határainkon túl működő magyar táncházak és a hazai etnikumok kultúráját őrző-közvetítő nemzetiségi táncházak. Délután négykor gyermekjátszóval, kézműves foglalkozásokkal és az aprók táncával kezdődik a program. Ezután a felnőttek hajnalig tartó, egymást váltó táncházakban táncolhatják, tanulhatják a magyar nyelvterület különböző tájegységeinek táncait. Fellépnek többek között a százhalombattai Csepp Forrás gyermek együttes táncosai, a Kolompos együttes, a Magyarpalatkai Banda, a Csürrentő zenekar, valamint Szalonna és Bandája. A helyszínen CD-k, könyvek, oktatási segédanyagok, ruhák, viseletek és ékszerek vására is helyet kap. Szervezők: Táncház Egyesület, Gödör Klub.

2011. szeptember 12. 23:22 - Táncházak Éjszakája a Gödör Klubban ©Táncházak Éjszakája a Gödör Klubban
Táncházak Éjszakája a Gödör Klubban

A Gödör Klubban évekkel ezelőtt talált otthonra a hagyományőrző magyar táncházmozgalom. Minden hónapban kétszer rendeznek táncházat. A hazai együttesek, tánctanárok mellett időről-időre fellépnek határon túli magyar előadók is. Szeptember 15-én a zenéről Nyitrai Tamás és barátai, a Bivaly, és a Csürrentő gondoskodik, szeptember 29-én Guessus Majda Mária koncertje után a Téka és a Zurgó együttes húzza a talpalávalót.

Újdonság, hogy októbertől minden vasárnap 16.00-tól Családi Táncházzal várják a kicsiket és szüleiket, nagyszüleiket. A zenéről ifj. Csoóri Sándor és fiai gondoskodnak.

Hirdetés