Kalyi Jag lemezbemutató koncert

Helyszín: 
Időpont: 
2011. szeptember 24. 21:00 - szombat

A Kalyi Jag zenekar szeptember 24-én a Gödör Klubban mutatja új lemezének anyagát. Varga Gusztáv és együttese az autentikus cigány népzene, a cigány nyelven előadott dalok talán legismertebb hazai formációja.

Az új lemezük dalai mellett természetesen a régi, nagy slágerek is elhangzanak majd. Vendégeik a hazánkban élő délszláv nemzetiségek, elsősorban a szerbek és horvátok változatos és gazdag népzenei hagyományának ápolását céljául kitűző, országosan ismert és népszerű Vujicsics zenekar, valamint a lengyel-orosz Cyganski Teatr Terno.

2011. szeptember 20. 17:50 - Varga Gusztáv, gitár ©Varga Gusztáv, gitár
Varga Gusztáv, gitár

A Kalyi Jag (Fekete tűz) Együttes 1978-ban alakult. Ősi energiájuk, varázsuk titka, hogy minden daluk szívük legmélyéről fakad, szívükben szenvedélyes fekete tűz lobog... Sírva vígadó, hihetetlen energiáktól feszülő, ősi cigányzene a Kalyi Jagé, mely megőrizte, terjeszti és bemutatja az oláh cigány kultúra kincseit, a népzenei hagyományokat, táncokat, itthon és a világ legnagyobb színpadain. Számos világkörüli turné és platina lemez - a cigány népzene nagyköveteiként - elért sikereik bizonyítéka. Dalaikat rajongók ezrei dúdolják szerte a világon.
A legendás Kalyi Jag együttes egy olyan összetéveszthetetlen sajátos stílust alakított ki, mely megkülönbözteti őket az összes többi cigány együttestől. A mostani koncertre ismét összeállt a régi, a nagy csapat! Új lemezük dalait ezen az estén mutatják meg első ízben a nagyközönségnek, de természetesen a régi, nagy slágerek is elhangzanak az estén.

A Terno (Fiatal) lengyel roma zenei együttest 1955-ban alapította Edward Debicki világhírű lengyel muzsikus, zeneszerző, költő, aki a mai napig harmonikán játszik az együttesben. Debicki munkássága felbecsülhetetlen a lengyel roma közösségek és kulturális értékeik megőrzésében. Játszottak szinte már valamennyi európai országban, valamint az Egyesület Államokban és Kanadában is. 1983 óta Terno Cyganski Music Teatr néven énekesekkel, táncosokkal bővült csapat. A Kalyi Jag-gal való barátság több mint három évtizedre nyúlik vissza.

Hirdetés