Gál Róbert A szenvedély muzsikája – Kálmán Imre című könyvének bemutatója

Időpont: 
2011. október 24. 17:00 - hétfő

2011. október 13. 13:18 - image description ©A Budapesti Operettszínház és a Rózsavölgyi és Társa Kft. a Magyar Operett Napján, 2011. október 24-én, hétfőn 17 órai kezdettel mutatja be a könyvet a Budapesti Operettszínházban. A bemutatót bevezeti Kerényi Miklós Gábor, a Budapesti Operettszínház igazgatója.

A könyvet, mely 70 perces archív zenei anyagot tartalmazó CD-melléklettel jelenik meg, az érdeklődők figyelmébe ajánlja Gajdó Tamás, az Országos Színháztörténeti Múzeum munkatársa és Reviczky Béla, a Rózsavölgyi kiadójának főszerkesztője.

A kiadvány a bemutató helyszínén megvásárolható.

Kálmán Imre élete, sorsa, muzsikája és utóélete elevenedik meg a könyvben. Szenvedélyes életet élt. Hallatlanul népszerű muzsikáját már 100 éve kedveli ország-világ. Életének érdekességei elevenednek meg szóban és képben a könyv lapjain, nagy slágerei pedig a legnépszerűbb előadók (Fedák Sári, Király Ernő, Honthy Hanna, Rátonyi Róbert, Zentay Anna és sokan mások) tolmácsolásában hallhatók a mellékelt CD-n. Egy évszázad hazai bemutatóiról, köztük a ma is futó előadásokról készült fényképalbum fotói is igazolják: mennyire örök Kálmán Imre operettvilága.

Hirdetés