2018. augusztus 20. - hétfő

Gál Róbert A szenvedély muzsikája – Kálmán Imre című könyvének bemutatója

Kinyomtatom...
Időpont: 
2011. október 24. 17:00

kalmanA Budapesti Operettszínház és a Rózsavölgyi és Társa Kft. a Magyar Operett Napján, 2011. október 24-én, hétfőn 17 órai kezdettel mutatja be a könyvet a Budapesti Operettszínházban. A bemutatót bevezeti Kerényi Miklós Gábor, a Budapesti Operettszínház igazgatója.

A könyvet, mely 70 perces archív zenei anyagot tartalmazó CD-melléklettel jelenik meg, az érdeklődők figyelmébe ajánlja Gajdó Tamás, az Országos Színháztörténeti Múzeum munkatársa és Reviczky Béla, a Rózsavölgyi kiadójának főszerkesztője.

A kiadvány a bemutató helyszínén megvásárolható.

Kálmán Imre élete, sorsa, muzsikája és utóélete elevenedik meg a könyvben. Szenvedélyes életet élt. Hallatlanul népszerű muzsikáját már 100 éve kedveli ország-világ. Életének érdekességei elevenednek meg szóban és képben a könyv lapjain, nagy slágerei pedig a legnépszerűbb előadók (Fedák Sári, Király Ernő, Honthy Hanna, Rátonyi Róbert, Zentay Anna és sokan mások) tolmácsolásában hallhatók a mellékelt CD-n. Egy évszázad hazai bemutatóiról, köztük a ma is futó előadásokról készült fényképalbum fotói is igazolják: mennyire örök Kálmán Imre operettvilága.

Még nem értékelted

Hirdetés

Kapcsolódó cikkek

borító

Óriási nemzetközi siker Mackenzi Lee romantikus, történelmi kalandregénye.

Görgényi Gábor (plakátterv)

Andrew Bovell többszörösen díjazott drámájának első magyar feldolgozása a Hatszín Teátrumban.

borító

Akiket száműzött a szeretet hiánya. Vajon otthonra találhatnak-e még bárhol a világon?