Marseille Calling - Kétnapos összművészeti fesztivál

Helyszín: 
Időpont: 
2011. november 17. 0:00 - csütörtök - 2011. november 18. 0:00 - péntek

A Marseille Calling fesztivál az A38 Hajó európai nagyvárosokat bemutató sorozatának része. A sorozat keretei között ezúttal két napon keresztül Franciaország második legnagyobb városa, Provence központja, a multi-etnikus Marseille mutatkozik be az A38 Hajón. Koncertek, kiállítás, gasztronómiai bemutató és hasonló ínyencségek: íme Marseille, és lüktető kultúrája.

Hangmás, Nasser (F), DJ Alif Tree (F)
2011. november 17., csütörtök, 20h
Belépő elővételben: 1000 Ft, a koncert napján: 1500 Ft.

A Marseille Calling első napján a friss, elektrós indierocké a főszerep. A Hangmás nemrégiben jelentette meg új lemezét, úgyhogy igazán friss koncertprogramot kapunk. A francia Nasser Marseille egyik legkurrensebb zenei projektje: egy elektro-rock trió, ami épp annyira merít a nyolcvanas évek klasszikus hangzásaiból, mint a közelmúlt French electrójából, és mindebből egészen eredeti és egyedi ötvözetet kovácsol. Az estet pedig Alif Tree, azaz Alex Altain zeneszerző dzsesszes-triphopos-retrószettje zárja.

We Plants Are Happy Plants, Danton Eeprom (F), Humantronic (F)

2011. november 18., péntek, 20h
Belépő elővételben: 1000 Ft, a koncert napján: 1500 Ft.

A provence-i nagyvárost bemutató fesztivál második napján a vibráló, különös hangulatú elektrók állnak a középpontban. A We Plants Are Happy Plants az utóbbi idők egyik legnagyobb karriert befutott produkciója Magyarországon, számtalan remixszel és koncerttel a háta mögött. A francia Danton Eeprom élő gitáros-énekes, elektronikával bőségesen átitatott minimálprodukciója egészen egyedi hangulatú világot varázsol elénk, mindehhez pedig Humantronic eklektikus szettje adja a levezetést.

Kiállítás - Bemutatkozik a Marsatac Fesztivál
2011. november 17.-18., csütörtök-péntek

A marseille-i Marsatac fesztivál egy különleges retrospektív kiállítás keretein belül mutatja be tizenkét éves fennállásának történetét. Archív fotók, plakátok, koncertfilmek és trailerek segítségével kalauzolnak el minket az egyik legfontosabb francia elektronikus zenei fesztivál berkeibe. A fesztivál idei budapesti vendégszereplése alkalmából a kiállítás mellett gazdag zenei és gasztronómiai bemutatkozásra is sor kerül.

Hirdetés