2018. szeptember 23. - vasárnap

Búcsúzik az IO SONO

Kinyomtatom...
Időpont: 
2011. november 18. 19:30

A KET társulata egyelőre elbúcsúzik saját kreatúrájától, az IO SONO című előadástól. Az ’első kiadás’ három előadását 2011 januárjában követte a 2.0 verzió, amelyet most pénteken, 2011. november 18-án épp tizedik alkalommal játsszanak, a Bethlen téren fél 8-tól.

Ez egyben az utolsó alkalom is, hiszen legközelebb – 2012 tavaszán – már egy újabb variációval, újabb energiákkal feltöltődve lépnek a közönség elé. De most még várunk mindenkit: aki látta már, és aki még szeretné bepótolni.

„Minden szóló annyit ér, amennyit a táncos önmagából ad. Jelen esetben nem csak előadóként, hanem koreográfusként. Ki mennyire tud önmagába hatolni, képes-e mélyre ásni, le tudja-e fejteni magáról a tanult, rögzült mozdulatokat. Ha igen, nyert ügye van...” (Králl Csaba, Revizor)

Io sonoIo sonoFotó: Éder Vera

A meghívott alkotók, „külsős” koreográfusok által jegyzett bemutatók sorában a Közép-Európa Táncszínház 2010-ben olyan előadással állt közönség elé, amely „belső” energiáira: saját táncosainak kreativitására épített. Így született meg az IO SONO - én vagyok - mely lelkes fogadtatásban részesült. A sikeren felbuzdulva a program folytatása mellett döntöttek. A társulat táncművészei önállóan, de egymást inspirálva, műhelymunkák során kísérleteznek, hogy önmagukról valljanak, önmagukból mutassanak minél többet a közönségnek. Keresnek, kutatnak, improvizálnak, alkotnak... játszanak.
Az IO SONO 2.0 a sorozat második állomása, 2012 tavaszán jön a 3.0.

Még nem értékelted

Hirdetés

Kapcsolódó cikkek

plakát

6 kontinens és 50 ország után végre Budapesten a művészet új dimenzióját jelentő virtuális 3D-s látvány- és táncszínház.

Helyszín: 
Várkert Bazár
Időpont: 
2018. szeptember 20. 19:00
plakát

Szeptember 20-án folytatódik a magyar irodalom nagyjait, izgalmas kapcsolatait, szerelmeket és barátságokat bemutató Várkert Irodalom-sorozat a Várkert Bazárban.

Centrál Színház

Szeptember 16-án Centrál-nap a Révai utcában és színes programok a színházban.