2018. július 23. - hétfő

De profundis

Kinyomtatom...
Helyszín: 
Kolta Galéria
Időpont: 
Repeats mindennap (Szerda) április 01 2009-ig . 2009. március 6
Szabadi Katalin: De profundis

A De profundis Szabadi Katalin festőművész munkáit áttekintő kiállítás egyedi felfogásban tárja a néző elé a festő egyéni, drámai belső világát, viszonyát a művészethez, a születéshez, a szerelemhez és a halálhoz.

A művész lázadó, igazságot kereső világa tisztító üzenetet, katartikus - egyszerre értelmi és érzelmi, esztétikai és etikai - élményt hordoz.
Képeiben az elragadtatás és földhözragadtság (száműzöttség és felelősségvállalás) kettőssége a meghatározó erő, függetlenül attól, hogy a Bibliából vagy Villontól merít.

A kiállítás néhány darabja egészen friss munka, mint a Szakácsi Sándor színművész tiszteletére készült művek, melyeket Csengey Dénes A cella című, Őze Áron színművész rendezte monodrámája ihletett, emléket állítva a halála előtti utolsó alakítását nyújtó művésznek, rendhagyó módon összekapcsolva a képző- és a színművészetet.

A tárlat március 6-tól április 1-ig, munkanapokon 10-17 óráig látogatható a Kolta Galériában.

Még nem értékelted

Hirdetés

Kapcsolódó cikkek

meghívó

Victor Vasarely relikviáinak felhasználásával 24 kiváló kortárs képzőművész készített festményt, szobrot, fotót vagy egyéb installációt a Hungarikon Gyűjtemény számára.

Waliczky Tamás

2018. július 4-étől a Molnár Ani Galériában.