2018. november 19. - hétfő

9. Budapesti Nemzetközi Cirkuszfesztivál

Kinyomtatom...
Helyszín: 
Fővárosi Nagycirkusz
Időpont: 
2012. február 2 - 2012. február 6
Hush Ma Hush, bohóc

A 16 éve útjára indított, hagyományosan kétévente megrendezett Nemzetközi Cirkuszfesztivál igazi ünnep – és komoly verseny a résztvevő artisták számára.

Míg a közönség szórakozik, a világ különböző országaiból érkező cirkuszigazgatókés ügynökök új tehetségek után kutatnak. Az elmúlt években a Nemzetközi Cirkuszfesztiválnak köszönhetően számos híres artista világhódító karrierje indult a Fővárosi Nagycirkusz porondjáról.A 9. Cirkuszfesztiválra 18 országból érkeznek artisták – többek közt Kolumbiából, Örményországból, az Egyesült Államokból, Kubából, Kanadából, Finnországból, Belgiumból, Svájcból és Oroszországból. Idén öt magyar produkció száll versenybe. Fellépnek akrobaták, zsonglőrök, légtornászok, bohócok, bűvészek és a porondról nem hiányozhatnak a kutyák, párducok, oroszlánok sem.Az artisták két csoportra osztva versenyeznek, produkcióik két műsorban láthatók. A 9. Budapesti Nemzetközi Cirkuszfesztivál zárónapján, február 6-án a gálaelőadáson vehetik át a díjakat a verseny legjobbjai. A zsűri egy arany, két ezüst és három bronz díjat oszt ki.A szakmai zsűri mellett idén gyermek- és médiazsűri is értékeli és díjazza a produkciókat.

A fesztivált záró gála díszvendége a Németországból érkező Semen Shuster bohóc (Hush Ma Hush).

A 9. Budapesti Nemzetközi Cirkuszfesztivál hivatalos honlapja: http://www.fnc.hu/festival/hu/
A fesztivál és a Fővárosi Nagycirkusz hivatalos YouTube csatornája: http://www.youtube.com/user/FovarosiNagycirkusz
Az Fővárosi Nagycirkusz Facebook oldala: http://www.facebook.com/FovarosiNagycirkusz

Saját értékelésem: Nincs Mások értékelései: 5 (2 szavazat)

Hirdetés

Kapcsolódó cikkek

plakát

2018. november 28-tól öt napon keresztül a budapesti mozivásznakon rendeznek villámcsődületet az elmúlt év legizgalmasabb animációs sztárjai.

Időpont: 
2018. december 1 - 2018. december 2
Mikulásvonat a gyermekvasúton

A Mikulás és segítői, a krampuszok december 1-jén, szombaton és 2-án, vasárnap ismét birtokba veszik a Gyermekvasutat, hogy együtt vonatozzanak a gyerekekkel. Közös énekléssel, játékokkal várják a kicsiket, akik személyesen találkozhatnak a Mikulással, aki kis csomaggal ajándékoz meg minden gyereket.

A-TEAM fotó a tavalyi gálán készült

Angyalok szárnyalása címmel november 19-én 19 órától jótékonysági est a Jókai Színházban.