ARTplacc 2012

Időpont: 
2012. január 25. 0:00 - szerda - 2012. március 1. 0:00 - csütörtök

2012. január 26. 13:16 - art ©A budapesti Krisztina Palace 2012. január 25-én nyílt kiállítása az ARTplacc 2011 fesztivál résztevőinek közös tárlata, mely ízelítőt ad a 2011-es rendezvény válogatásából.

A kiállítás hat hétig tekinthető meg, melyet két másik követ még a tavasz folyamán: ezen tárlatokon már a 2012-es ARTplaccon résztvevő régi és az újonnan csatlakozni kívánó galériák alkotóinak tematikus tárlata lesz látható.

Az ARTplacc egyik fő célja a nyolcvanas-kilencvenes évek Balaton-felvidékének pezsgő kulturális életének újbóli feltámasztása valamint, hogy a hazai kortárs művészetet egy szélesebb közönség számára is elérhetővé tegye. A község hangulata és kulturális öröksége révén is kitűnő helyszín a kortárs művészeti programok megrendezésére.

„Sokszor hallottam Tordy Gézától, Bujtor Istvántól és más neves művészektől a sztorikat a nyolcvanas és kilencvenes évek pezsgő kulturális életéről. Arról, hogy Tihanyban mindig történt valami. Teltek az évek és az általunk szeretett félszigeten nehezen indultak a fejlesztések, sőt a balatoni települések versenyfutásában Tihany egyre gyengébb pozíciót foglalt el. Elhatároztuk, hogy ezen a helyzeten változtatunk” – idézte fel Peleskey Ákos, az ARTplacc alapítója döntésük előzményeit 2011-ben.

A kezdeményezés sikerének és szakmai színvonalának köszönhetően Tihany Önkormányzata is támogatásáról biztosította az ARTplaccot már az első pillanattól kezdve: a turisztikai szempontokat is mérlegelve állt a rendezvény mögé mind gazdaságilag, mind erkölcsileg. Ezzel lehetőséget biztosít arra, hogy az idelátogató turisták találkozzanak a magyar művészeti értékekkel, és a félszigetre csalogassa az ugyanezen művészeti értékekre eleve nyitott, a Balaton partján pihenő látogatókat.

A Kortárs Galériák Egyesületével együttműködve fontosnak tartjuk a kortárs művészet széleskörű bemutatása mellett a szakmai szempontok és a magas szakmai színvonal szem előtt tartását az egész fesztivál folyamán.

Az ARTplacc szervezője a Mono Galéria, társszervezője a RadaR – Európai Kortárs Művészetért Közhasznú Egyesület. Együttműködő partnere a Kortárs Galériák Egyesülete

Hirdetés