Péterfy Bori visszatér!

Helyszín: 
Jegyár: 
3000 Ft, 2500 Ft (elővételben)
Időpont: 
2012. április 27. 20:00 - péntek - 2012. április 28. 23:00 - szombat

Oly hosszú szülési szabadság után Magyarország egyik legnépszerűbb énekesnője visszatér a színpadra, méghozzá egy duplakoncert keretein belül. Április végén ugyanis (27-én, 28-án) Péterfy Bori és a Love Band az A38-on szórakoztatja a rajongókat. Feltehetően lesz is szükség a két időpontra, mert az azóta már jobblétre szenderült Zöld Pardonban tartott búcsúkoncerten annyian voltak, hogy fél órával a kezdés előtt már nem is lehetett bejutni. Valószínűleg semleges hangnemben illene megírnom egy ilyen porgramajánlót, de ez nem igazán megy, hogyha az egyik nagy kedvencemről kell írnom.

Így nem is próbálkozom semlegeséggel, mert túl álszent lenne. Inkább megfogalmazom, hogy miért is szeretem a zenéiket és miért tartom az egyik legjobb előadónak, akinek akárhányszor el lehet menni a koncertjére, mert sosem okoz csalódást.

Azt gondolom, hogy mindannyiunk életében vannak nehezebb és könnyebb időszakok, és amikor éppen egy rosszabb korszakunkat éljük, a legjobb orvosság, a zene. Legalábbis én így vagyok ezzel. Ha az ember szomorú, akkor csak meghallgatja a kedvenc zenéit, vagy egy hajkefét a kezében tartva együtt énekli a dalt a kedvencével... Ez a legjobb terápia. Bori dalaiban az a jó, hogy szinte mindegyiket lehet erre a terápiás célra alkalmazni.

Jó előadónak pedig azért tartom (többek között), mert olyan a színpadon, mint egy energiabomba és ez az egész közönségre kihat. Nem voltam még olyan Bori koncerten, ahol a hangulat ne lett volna fergeteges. Fiúk és lányok, fiatalok és idősebbek mind együtt éneklik a dalokat, ugrálva, karokat a magasba emelve.

Az tény és való, hogy Bori megosztó személyiség, vannak, akiknek nem szimpatikus, de ez jól is van így, nem lehet olyat csinálni, ami mindenkinek tetszene. Boriék akkor lettek igazán népszerűek, amikor az MR2 rádió megújult, és elkezdte felkarolni a hazai underground előadókat/bandákat. Akkoriban nem volt olyan nap, hogy ne ment volna le a rádióban, a Hajolj bele a hajamba és olyan buli sem volt, ahol minimum egyszer ne csendült volna fel.

Ezután már szinte minden régebbi és új számuk is siker vagy sláger lett (már ammenyiben egy underground nótát nevezhetünk annak). Egymás után adták a teltházas koncerteket, egészen addig amíg be nem jelentették, hogy Bori egy időre szülési szabadságra megy. Mint rajongó nagyon örültem Bori boldogságának, de nagyon rossz volt, hogy sokáig nem adott koncertet. Most viszont már alig várom, hogy újra mehessek és nagyon messzinek tűnik még az április vége, Addig itthon vigasztalódom Bori dalainak újra és újra meghallgatásával.

Hirdetés