2018. április 21. - szombat

Ez állat - Faur Zsófi Galéria és Panel contemporary közös kiállítása

Kinyomtatom...
Időpont: 
2012. február 6 - 2012. március 11

A Faur Zsófi Galéria és a Panel közös kiállítása februárban az állatok köré szerveződött. A művészet történetével egyidősek az állatokat ábrázoló alkotások és az évszázadok folyamán egyre összetettebb jelentéssel ruházták fel őket, a kortárs művészetben is állandó téma.

A kiállításon szereplő művek mindegyike valamilyen módon az állatokhoz kapcsolódik: akár konkrétan, akár egy-egy tulajdonság vagy szokás vizsgálatával átvitt értelemben.  Az ember és az állat kapcsolatának többrétű megjelenítése mellett az állat mint  forma, illetve ábrázolásának eltérő léptéke számtalan értelmezési lehetőséget vet fel. A kiállításon 11 alkotó különböző megközelítését láthatjuk a témára.

Majoros Áron szobraiban az állati forma válik az ábrázolás tárgyává, míg El-Hassan Róza festményén az állatokhoz társított tulajdonságok vegyülnek moralizáló tartalommal. Hámori Anett nagyméretű tekercsére a malac módjára hizlalt mauritániai asszonyok képe került.  Babinszky Csilla finom rajzai óriásivá nagyítják a kis törékeny állatokat.  Rizmayer Péter-Hugyecsek Balázs kirakatban látható installációja egy bogár kalandjait mutatják be.

A válogatásban két egészen fiatal alkotó is szerepel, akik tavaly végeztek: Szamarasz Daphné videóján egy kakas szerelmét követhetjük végig egészen az utolsó vacsoráig. Bognár Benedek  Szép új világ fotósorozatán a mesterséges emberi környezet és természeti lét összeférhetetlenségének ambivalens kapcsolata kerül középpontba.

A kiállítással egy időben  a galéria múzeumpedagógiai programsorozatát is elindít, amiről bővebb információt olvashatnak galéria honlapján:  http://www.galeriafaur.hu/ .

 

 

 

 

 

 

 

 

Még nem értékelted

Hirdetés

Kapcsolódó cikkek

Pályázók

Rá és a többiekre a Budapest Dal weboldalán lehet szavazni.

Codecool burger

Ismerkedjünk meg a Codecool inspirálta Zing programozói burgerekkel!

plakát

A francia Michel Bouvet a világ egyik legkeresettebb kulturális plakáttervezője.