2018. november 16. - péntek

Szeghalmi Lőrincz: Levelek az árnyékvilágból

Kinyomtatom...
Helyszín: 
Akvárium Klub
Időpont: 
2012. március 22. 17:00

árnyékA zLabor Kommunikációs Megoldások fiatal csapata egy új, határátlépő műfajjal, a KönyvFilmmel jelentkezik a kultúraterjesztés és az olvasásnépszerűsítés területén. A zLabor első KönyvFilmjének bemutatójára 2012. március 22-én 17.00-tól az Akvárium Klubban kerül sor.

A KönyvFilm a Magvető Kiadó legújabb könyvéhez, Szeghalmi Lőrincz Levelek az árnyékvilágból című történelmi misztikus thrilleréhez készült. A KönyvFilm vetítése mellett a rendezvényen szakmai kerekasztal-beszélgetésre, a KönyvFilm műfajáról szóló előadásra, valamint kötetbemutatóra kerül sor, amit fogadás és koncert követ.

A KönyvFilm könyv alapján készülő rövid filmes alkotás, melynek célja az olvasás népszerűsítése. A KönyvFilm a fülszöveghez hasonlóan a könyv tartalmát és hangulatvilágát idézi meg. Egy sűrített, szabadon értelmezett könyvadaptáció, amely kedvet csinál az olvasáshoz. A KönyvFilm terjedelmének és hangvételének köszönhetően az interneten és a közösségi médián keresztül könnyedén jut el a széles közönséghez.

Program:

  1. 17.00-tól a KönyvFilm sajátosságai és határterületei címmel a zLabor képviseletében Bene Bálint tart előadást.
  2. KönyvFilm premier. Szeghalmi Lőrincz Levelek az Árnyékvilágból című könyvéhez készült rövidfilm bemutatása.
  3. Kerekasztal-beszélgetés. A KönyvFilmről, a kultúraterjesztésről és az olvasásnépszerűsítés modern lehetőségeiről osztják meg tapasztalataikat a különböző területekről érkező vendégeink: Karafiáth Orsolya költő, Juhász Anna, a Hadik Irodalmi Szalon művészeti vezetője, Balogh Endre, a Prae folyóirat és a Prae.hu kulturális portál alapító-főszerkesztője és Fabricius Gábor kreatív szakember. A beszélgetést Hercsel Adél vezeti.
  4. Kötetbemutató. Csobánka Zsuzsa költő, író, kritikus, Bajtai András költő és Király Levente, a Magvető Kiadó szerkesztője beszélgetnek Szeghalmi Lőrincz Levelek az Árnyékvilágból című kötetéről.
  5. 19.00-tól fogadás az Akvárium Klubban
  6. 21:00-tól Deadly Hunta (UK) zenél, akit a Budapest Riddim Band + KRSA+Jr Brown kísér. (A koncert ingyenes.)
Még nem értékelted

Hirdetés

Kapcsolódó cikkek

jelenet

Könnyed vígjáték, Szurdi Miklós rendezésében.

Kodák Anna és Zsilák Olivér

Összművészeti gálaest New Yorkban.

Hegedűs D. Géza köszönti Galambos Erzsit

Pénteken, október 26-án ünnepelte a József Attila Színház társulata Galambos Erzsit, aki épp hetven éve lépett a világot jelentő deszkákra.