2018. július 19. - csütörtök

Szeghalmi Lőrincz: Levelek az árnyékvilágból

Kinyomtatom...
Helyszín: 
Akvárium Klub
Időpont: 
2012. március 22. 17:00

árnyékA zLabor Kommunikációs Megoldások fiatal csapata egy új, határátlépő műfajjal, a KönyvFilmmel jelentkezik a kultúraterjesztés és az olvasásnépszerűsítés területén. A zLabor első KönyvFilmjének bemutatójára 2012. március 22-én 17.00-tól az Akvárium Klubban kerül sor.

A KönyvFilm a Magvető Kiadó legújabb könyvéhez, Szeghalmi Lőrincz Levelek az árnyékvilágból című történelmi misztikus thrilleréhez készült. A KönyvFilm vetítése mellett a rendezvényen szakmai kerekasztal-beszélgetésre, a KönyvFilm műfajáról szóló előadásra, valamint kötetbemutatóra kerül sor, amit fogadás és koncert követ.

A KönyvFilm könyv alapján készülő rövid filmes alkotás, melynek célja az olvasás népszerűsítése. A KönyvFilm a fülszöveghez hasonlóan a könyv tartalmát és hangulatvilágát idézi meg. Egy sűrített, szabadon értelmezett könyvadaptáció, amely kedvet csinál az olvasáshoz. A KönyvFilm terjedelmének és hangvételének köszönhetően az interneten és a közösségi médián keresztül könnyedén jut el a széles közönséghez.

Program:

  1. 17.00-tól a KönyvFilm sajátosságai és határterületei címmel a zLabor képviseletében Bene Bálint tart előadást.
  2. KönyvFilm premier. Szeghalmi Lőrincz Levelek az Árnyékvilágból című könyvéhez készült rövidfilm bemutatása.
  3. Kerekasztal-beszélgetés. A KönyvFilmről, a kultúraterjesztésről és az olvasásnépszerűsítés modern lehetőségeiről osztják meg tapasztalataikat a különböző területekről érkező vendégeink: Karafiáth Orsolya költő, Juhász Anna, a Hadik Irodalmi Szalon művészeti vezetője, Balogh Endre, a Prae folyóirat és a Prae.hu kulturális portál alapító-főszerkesztője és Fabricius Gábor kreatív szakember. A beszélgetést Hercsel Adél vezeti.
  4. Kötetbemutató. Csobánka Zsuzsa költő, író, kritikus, Bajtai András költő és Király Levente, a Magvető Kiadó szerkesztője beszélgetnek Szeghalmi Lőrincz Levelek az Árnyékvilágból című kötetéről.
  5. 19.00-tól fogadás az Akvárium Klubban
  6. 21:00-tól Deadly Hunta (UK) zenél, akit a Budapest Riddim Band + KRSA+Jr Brown kísér. (A koncert ingyenes.)
Még nem értékelted

Hirdetés

Kapcsolódó cikkek

fotó Éder Vera

Florian Zeller: A kulisszák mögött - 2018. július 18. 20.30 (esőnap: július 19.)

Cindarella jelenet

Az ExperiDance legújabb szuperprodukciója a Cinderella 2018. július 21-én a Tokaj Fesztiválkatlan nagyszínpadán látható.

Bonnie és Clyde plakát

Magyarországi ősbemutató és lemezbemutató a Városmajori Szabadtéri Színpadon.