Szerdán nyit a Construma 2012 - Magyarország legnagyobb építőipari vására

Helyszín: 
Jegyár: 
Szakmai: 3.500 Ft, közönség:1.900Ft (1300Ft), diák: 1400 Ft
Időpont: 
2012. április 18. 0:00 - szerda - 2012. április 22. 0:00 - vasárnap

Magyarország legnagyobb építőipari seregszemléjét az évtizedek óta sikeres, a nehézségek ellenére is jól funkcionáló rendezvényét az idén április 18-22. között tartja a HUNGEXPO.

Ebben az évben az „otthonbelsőtől a külvárosig” fogja át az építészet, az építkezés témaköreit a három egy időben zajló kiállítás. A CONSTRUMA 31. Nemzetközi Építőipari kiállítás, az OTTHONDesign - 1. Otthonteremtési szakvásár, és az URB:ICON - 1. Nemzetközi városfejlesztési kiállítás és projekt vásár több tízezer látogatóra - szakmai érdeklődőkre és a nagyközönségre is - számít.

• A kiállításcsokor minden reggel 9.00-től fogadja a látogatókat,
• a MÉK tagok mellett az ÉVOSZ felelős műszaki vezetői is térítésmentesen
tekinthetik meg a kiállítást, ha online regisztrálnak,
• Kínából érkezik vissza a Magyar Építőművészek Szövetségének látványos
tárlata az URB:ICON-ra (B pavilon),
• a MÉK standján az „A” pavilonban az érdeklődőket 5 napon keresztül profi
belsőépítészek fogadják,
• vadonatúj tematikai egység a kiállításon belül: kerttervezés, kertépítés
MAKEOSZ Kertépítő Show-val az F pavilonban, plusz dísznövény vásár és
szaktanácsadás a B szabadterületen,
• nyílászárós és árnyékolástechnikai gyakorlati bemutató 5 napon keresztül az
„A” pavilonban az ÉMI szakmai támogatásával,
• a D pavilonban bemutatkozik az Odooprojekt, a BME SOLAR DECATHLON 2012
versenyen induló projektje,
• O energiafelhasználású ház épül a ― zöldenergiás ― D pavilonban,
• MAGYAR DESIGN stand és előadások a G pavilonban,
• 3D-s fürdőszoba tervező mozi a G pavilonban,
• JÖVŐ KONYHÁJA verseny győztes alkotásának felépítése a G pavilonban,
• LEGO építős játszó sziget a G pavilonban a közönségnapokon.

További új termékekkel és szolgáltatásokkal, új kiállítókkal is találkozhatnak a Budapesti Vásárközpont 5 pavilonjában, összesen több mint 20 ezer négyzetméteren 500 kiállító részvételével zajló építőipari bemutatókon. Az öt nap alatt mintegy 40 konferencia és számos előadás várja a szakembereket. A nyitva tartás alatt folyamatosan zajlanak a látványos, nagyközönség számára szóló bemutatók a vásár területén. A CONSTRUMÁ-n az idén szerdán és csütörtökön szakmai, pénteken, szombaton és vasárnap pedig közönségnapot tartanak.

BETÉTKIÁLLÍTÁSOK
A HUNGEXPO „A” pavilonjába három betétkiállítás került. A FRONTAL, az INTER- ISOLA, valamint a DACH-TECH. Tartalmában ez a nyílászárók, az árnyékolástechnika és üvegipar,a szigetelések és bádogosipar, valamint a tetőfedés területeit foglalja magában.
A „D”-ben az ENEO, a 2 évvel ezelőtt elindított betétkiállítás,– a megújuló energia, a zöld energia, az ahhoz kapcsolódó megoldások, eszközök. kaptak helyet.
Most először a kertépítészet is megjelenik a vásáron, az „F” pavilonban. A MAKEOSZ Kertépítő Show-ján dísznövények széles választékából válogathatnak és vásárolhatnak a kertépítők, s kerttervezési, dísznövény ápolási szaktanácsadással is várják a szakemberek az érdeklődőket. A kertészkedés kedvelőinek így - az idén először- meggyőző eszköz- és anyagkínálat áll rendelkezésre.
 A CONSTRUMA szakmai programjai mára az általános szakmai képzés részei lettek, s több kreditpontos konferencia lesz az idén is. Ezekre több ezer szakembert várnak. A korábbi partnerekhez csatlakozva most először szervez konferenciát az ÉVOSZ a „fenntartható építés” témakörében. A kreditpontos konferenciák mellett gyakorlati bemutatók, workshopok várják az üzletembereket. Látványos bemutatókból sem lesz hiány, ezek között is nagy érdeklődésre tarthat számot az EUROSKILLS válogatóversenye. Különösen sok érdekes bemutatót tartanak majd a FRONTÁL kiállítói, amelyeken a nyílászárók választékát sokszor a beszerelési technológiák alkalmazásával együtt lehet megtekinteni.

OTTHONDesign – az új stílus
A „G” pavilonban új típusú lakberendezési kiállítás, az OTTHONdesign várja a közönséget: A lakásbelső kialakításának összes témaköre, a design legújabb trendjeivel a fürdőszobától a világítástechnikáig, minden helyet kap a mintegy 5000 négyzetméternyi kiállítótérben. Ide csatlakozik majd a Decorstone, bel- és kültéri kő- kínálatával.
Hazai tervezők mutatják be a legújabb trendeket, segítve ezzel a látogatókat, hogy új elképzelések szerint tudják otthonukat átalakítani. A Lakberendezők Országos Szövetségének standján konkrét elképzelésekkel még nem rendelkező látogatókat is várnak, és ingyenes tanácsadással segítik őket a legideálisabb megoldás felvázolásában.

URB:ICON a településfejlesztésért
A „B” pavilonban a HUNGEXPO és a Magyar Urbanisztikai Tudásközpont új kiállítást indít útjára URB:ICON elnevezéssel.
A kiállítással olyan fórum jön létre, ahol az önkormányzatok fejlesztési elképzelései és az ehhez szükséges partnerek egymásra találhatnak: legyen szó befektetőről, tervezőirodáról vagy kivitelezőről. Éppen ezért is a térség egyik legjelentősebb építőipari vására mellett kapott helyet ez az új rendezvény. A CONSTRUMA, és annak az építőiparban használatos alternatív energiákat hasznosító termékeket, szolgáltatásokat bemutató ENEO betétkiállítás hasznos információs környezetet biztosít az URB:ICON-nak.
A településfejlesztés megkerülhetetlen feladat az önkormányzatok részére, s ezzel megrendeléseket jelenthet az építőipari, ingatlankezelő vállalkozásoknak. A tematika a településfejlesztés területének minden szegmensére kiterjed: az infrastruktúra- fejlesztéstől a parkfenntartáson át, a közterületek eszközeinek cseréjéig a kiállításon sokféle projekt vonul majd fel.

A nagyközönség számára kedvezményes utazási lehetőségeket biztosítanak a szervezők, így a MÁV-START és a VOLÁNBUSZ járatokon is.

Bővebb információ, kedvezményes on-line jegyvásárlás: www.otthon-design.hu; www.construma.hu www.urbicon.hu

Hirdetés