Rosalia - a Budavári borfesztivál tavaszi rendezvénye a Gesztenyéskertben

Jegyár: 
Rosé Garden: ingyenes, kóstolópohár:600Ft, Rosé mustra:3000Ft (ingyenes kóstolópohár)
Időpont: 
2012. május 4. 0:00 - péntek - 2012. május 6. 0:00 - vasárnap

A nyárköszöntő borünnepen a bor szerelmesei egy fesztivál hangulatú, pihentető szórakozás és önfeledt borozgatás mellett, gasztronómiai élmények kíséretében mélyülhetnek el a rosé borok különlegességeiben. Rosé Garden és Éves Magyar Rosé Mustra a Larus Étterem és Rendezvényközpont termében és teraszán, valamint a MOM Gesztenyés kertben.

2012. április 17. 13:55 - Rosalia-Rosé fesztivál május 4-6. ©Rosalia-Rosé fesztivál május 4-6.

Rosé Garden
Május 4-6. között a Larus Étterem teraszán és a Gesztenyés kertben széles borkínálat, ezen belül kiemelt rosé-paletta várja a borkedvelőket. A borokhoz Buday Péter, a Larus Étterem séfje állított össze olyan menüt, melyben mindenki megtalálja kedvenc ízeit. Minden nap az első 100, poharat vásárló hölgy egy rózsát kap ajándékba, az első 100 úr egy cseppőrt vihet magával.

Rosé Mustra
Május 5-én a Larus Rendezvényközpont termében bemutatásra kerül a közel teljes magyar rosé választék, amely a rendezvény alatt szabadon kóstolható. A borászok személyesen kínálják a jégbe hűtött rosékat, habzóborokat, siller borokat. A borok mellé kreatív borkorcsolyák, falatkák vásárolhatók. Az első 100 borkedvelőnek kóstolófüzettel kedveskedünk. A belépődíj ára 3000.- forint, mely tartalmaz egy kóstolópoharat és egyszeri belépést tesz lehetővé.

Gasztronómia, zene, programok
A Larus Étterem igazi fesztiválos hangulathoz illő ételekkel várja a Rosaliára érkezőket. Amit Buday Péter megálmodott: kemencében sült kacsa, ropogós csülök, báránycsülök tepsis burgonyával, grillkolbász és flecken vegyes savanyúsággal, spare ribs, grillezett csirkecomb, harcsa steak és kapros-tejfölös kakasleves. A falatozgatni vágyókat tapasok, kreatív falatkák színes-illatos kavalkádja várja: marinált lazac, kacsamell és kacsamájkrém, szélben szárított sonka, vadas marha, almával sült szűzérme, harcsapaprikás, csak hogy néhány említésre kerüljön.
A színpadon izgalmasan vidám hangulatot teremt a D’Vine Trió. Énekkel, csörgőkkel, gitárral és dobokkal mutatják meg, hogy értelmezik ők a blues és a soul műfajt. Orosz Zoltán ezerarcú harmonikájával varázsolja el a borozgatókat. Farkas Sándor bárzongorista rögtönzött, élő muzsikával szórakoztat hihetetlenül széles repertoárja segítségével. Aki nem ismeri, most megismerheti a Gayer Mátyás Triót, és számos dallam hangzik el a 70-es évekből az illFon GT tolmácsolásában.
A Rosalia ideje alatt a MOM Kulturális Központ is számos érdekes programot kínál: Zurgó Táncház, moldvai csángó népzene, tánc- és daltanítás, Zurgó Dió – táncház gyerekeknek, valamint Iván Ildikó operaénekes, festőművész kiállítása is megtekinthető. Szombat délelőtt nyitva tart a hagyományos Ökopiac a MOM Kulturális Központ udvarán.
Gyermekét, és négylábú kedvencét se hagyja otthon, hiszen a MOM Kulturális Központ modern játszótere várja a kicsiket, a Gesztenyéskertben található kutyafuttatóban pedig a kutyusok is szaladgálhatnak egy jót.

További információk itt.