Belvárosi Majális az Erzsébet téren

Jegyár: 
Ingyenes
Időpont: 
2012. május 25. 10:00 - péntek - 2012. május 28. 20:00 - hétfő
Május 25-28 között vidám hangulatú családi fesztivált szervez az Urbanissimus Egyesület a Design Terminál, az Akvárium, a Welove Budapest, a Reevolutio Consulting és Tourist Friendly Solutions. A pünkösdi hosszú hétvégére és egyben gyereknapra tervezett programkavalkád az Urbitális Majális egyhónapos rendezvénysorozat részeként kerül megrendezésre.
Az esemény keretében az amúgy is nyüzsgő tér még inkább megtelik majd élettel. A szervezők kulturális programokkal, kirakodó vásárral, zenével-tánccal, sportbemutatókkal, kézműves foglalkozásokkal, koncertekkel várják a látogatókat. A gyermeknap apropóján a 4 nap alatt interaktív gyermekprogramokkal, bábszínház előadásokkal, édességek széles kínálatával, vasárnap pedig állatsimogatóval is kedveskednek a legkisebbeknek. A programok délelőtt 10 órától 20 óráig tartanak, és az Akvárium koncertjeivel folytatódnak egészen éjszakába nyúlóan.
A Belvárosi Majális névre keresztelt rendezvény elnevezéséhez híven egy igazi színes forgatag lesz a civil egyesületek kreatív foglalkozásaitól kezdve a biciklis bemutatókon, divatbemutatókon át a hagyományos kézműves árusokig, a téren minden megtalálható lesz, ami egy májusi családi hétvége kelléke lehet. Pünkösd és gyermeknap lévén a jótékonyságra is gondoltak a szervezők; a Heim Pál gyermekkórház kis betegei számára gyűjtenek majd a helyszínen vérnyomásmérőre és egyéb orvosi eszközökre.
A szervezők elsősorban civil szervezetek, egyesületek, akik szeretnék közelebb hozni a várost és az itt lakókat, szeretnék megmutatni magukat és láttatni azt, hogy milyen színes, kreatív és nyüzsgő város is Budapest! A szervezetek motiválni kívánják a városfejlesztés közreműködőit, hogy a város jövőbeli sikeres gazdaságának mibenlétét keressük közös erővel, hogy aztán a megvalósításban, ami esetleg egy generációnyi időt igényel, mindenki kivehesse a részét. Úgy hiszik, hogy Budapest szellem, kultúrája, talentumai, innováció-képessége lehet az a gazdasági hajtóerő, amellyel a válság hullámain keresztülszörfölhetünk egy jobb, terjesebb élhetőbb jövő felé. Ennek az ideának számtalan előzménye van az emberiség, illetve a városok történelmében. De a konkretizálását ismételten újra kell gondolni itt és most, avagy újra- kitalálni. Ehhez fognak hozzá ezen a hétvégén a szervezők é partnereik, 2012. Pünkösdjén.
 
Természetesen mindezt nemcsak az itt élőknek, hanem a városba látogató külföldi turistáknak is ajánlják, hiszen a belváros egyik legforgalmasabb tere egyben a külföldiek kedvelt útvonala is!
Az Erzsébet tér mellett a Design Terminálba is várják az látogatókat, ahol május 25-én kerül megrendezésre a Powered by Budapest egynapos esemény, mely a kreatív Budapestet állítja fókuszba. Délelőtt konferencia lesz érdekes előadásokkal és kerekasztal beszélgetésekkel, délután 4-től pedig design piknik és vásár a Design Terminál tetőteraszán, ehető és nézhető finomságokkal.    
A rendezvény és a programok ingyenesen látogathatók!