2017. december 12. - kedd

Belvárosi Majális az Erzsébet téren

Kinyomtatom...
Jegyár: 
Ingyenes
Időpont: 
2012. május 25. 10:00 - 2012. május 28. 20:00
Május 25-28 között vidám hangulatú családi fesztivált szervez az Urbanissimus Egyesület a Design Terminál, az Akvárium, a Welove Budapest, a Reevolutio Consulting és Tourist Friendly Solutions. A pünkösdi hosszú hétvégére és egyben gyereknapra tervezett programkavalkád az Urbitális Majális egyhónapos rendezvénysorozat részeként kerül megrendezésre.
Az esemény keretében az amúgy is nyüzsgő tér még inkább megtelik majd élettel. A szervezők kulturális programokkal, kirakodó vásárral, zenével-tánccal, sportbemutatókkal, kézműves foglalkozásokkal, koncertekkel várják a látogatókat. A gyermeknap apropóján a 4 nap alatt interaktív gyermekprogramokkal, bábszínház előadásokkal, édességek széles kínálatával, vasárnap pedig állatsimogatóval is kedveskednek a legkisebbeknek. A programok délelőtt 10 órától 20 óráig tartanak, és az Akvárium koncertjeivel folytatódnak egészen éjszakába nyúlóan.
A Belvárosi Majális névre keresztelt rendezvény elnevezéséhez híven egy igazi színes forgatag lesz a civil egyesületek kreatív foglalkozásaitól kezdve a biciklis bemutatókon, divatbemutatókon át a hagyományos kézműves árusokig, a téren minden megtalálható lesz, ami egy májusi családi hétvége kelléke lehet. Pünkösd és gyermeknap lévén a jótékonyságra is gondoltak a szervezők; a Heim Pál gyermekkórház kis betegei számára gyűjtenek majd a helyszínen vérnyomásmérőre és egyéb orvosi eszközökre.
A szervezők elsősorban civil szervezetek, egyesületek, akik szeretnék közelebb hozni a várost és az itt lakókat, szeretnék megmutatni magukat és láttatni azt, hogy milyen színes, kreatív és nyüzsgő város is Budapest! A szervezetek motiválni kívánják a városfejlesztés közreműködőit, hogy a város jövőbeli sikeres gazdaságának mibenlétét keressük közös erővel, hogy aztán a megvalósításban, ami esetleg egy generációnyi időt igényel, mindenki kivehesse a részét. Úgy hiszik, hogy Budapest szellem, kultúrája, talentumai, innováció-képessége lehet az a gazdasági hajtóerő, amellyel a válság hullámain keresztülszörfölhetünk egy jobb, terjesebb élhetőbb jövő felé. Ennek az ideának számtalan előzménye van az emberiség, illetve a városok történelmében. De a konkretizálását ismételten újra kell gondolni itt és most, avagy újra- kitalálni. Ehhez fognak hozzá ezen a hétvégén a szervezők é partnereik, 2012. Pünkösdjén.
 
Természetesen mindezt nemcsak az itt élőknek, hanem a városba látogató külföldi turistáknak is ajánlják, hiszen a belváros egyik legforgalmasabb tere egyben a külföldiek kedvelt útvonala is!
Az Erzsébet tér mellett a Design Terminálba is várják az látogatókat, ahol május 25-én kerül megrendezésre a Powered by Budapest egynapos esemény, mely a kreatív Budapestet állítja fókuszba. Délelőtt konferencia lesz érdekes előadásokkal és kerekasztal beszélgetésekkel, délután 4-től pedig design piknik és vásár a Design Terminál tetőteraszán, ehető és nézhető finomságokkal.    
A rendezvény és a programok ingyenesen látogathatók!
 
Még nem értékelted

Hirdetés

Kapcsolódó cikkek

plakát

A Balaton Sound történetének legerősebb felhozatalát ígéri már a szervezők első bejelentése is.

Fortepan

Rendhagyó időpontban, rendhagyó helyszínen, rendhagyó témával jelentkezik az idei év utolsó HajóHíd Estje!

borító

Kozma Rita első kötete, mely nem csak Magyarországon, hanem világviszonylatban is egyedülálló.