2018. május 22. - kedd

Íme az Ember

Kinyomtatom...
Helyszín: 
VAM Design Center
Időpont: 
2009. április 2 - 2009. augusztus 31

A Mission is Possible lelkes egyetemistákból álló csoportjának szervezésében valósul meg 2009. április 2-tól június 2-ig az "Íme az Ember" című kiállítás, amely II. János Pál Pápát mutatja be Arturo Mari a pápa személyi fotósának képein és a Pápa személyes tárgyain keresztül.

A kiállítás segítségével a látogató megtapasztalhatja II. János Pál személyének emberi vonásait: egykori pápát amint síeléshez készülődik, kirándul a hegyek között, felpróbálja Bononak, a U2 frontemberének a napszemüvegét vagy leprásokkal körbevéve, Teréz anyával imádkozik.
Arturo Mari fotóinak köszönhetően bárki láthatja tűnődéseit, vidámságát, határozottságát és szelídségét, valamint az imádságban és az emberi valóságban való elmélyülését.

II. János Pál és BonoII. János Pál és Bono

Az első lengyel származású pápa credojában kiemelkedő szerepet kapott az egyházi intézményi rendszer átláthatóvá tétele, az egyház emberközelivé tétele és természetesen folyamatosan törekedett a teológiai dogmatika revíziójára. Fontosnak tartotta az egyház és az emberek között kialakult több száz éves szakadék felszámolását – ezzel is hirdetve, hogy a hit és a vallás elsősorban személyes, közösségi élmény, nem pedig szabályrendszerek és közönséges rítusok összessége. Ennek fényében fogalmazta meg toleranciához kötődő elveit is, hiszen egész életében kiállt és szimbólumává is vált a felekezetek közötti termékeny párbeszédnek. Ugyanennek a toleranciának a jegyében hirdette a nők egyenjogúságát és spirituális fontosságát, s egyúttal folyamatosan és határozottan szólalt fel az őket ért erőszak ellen is.

A nagy érdeklődésre való tekintettel a kiállítás nyitvatartását meghosszabbították 2009. augusztus 31-ig.

Saját értékelésem: Nincs Mások értékelései: 4.5 (2 szavazat)

Lehet rá jegyet

Lehet rá jegyet nyerni:
http://cseppek.hu/jatek/ime-az-ember

Hirdetés

Kapcsolódó cikkek

Zuzanna Czebatul: Spooning In Love And Anger I

Lengyel, cseh, magyar, osztrák és bosznia-hercegovinai alkotók munkáiból nyílik csoportos kiállítás május 19-én az aqb Project Space-ben.

plakát

Kortárs képzőművészetről könnyedén.

plakát

A Kovács Gábor Művészeti Alapítvány (KOGART) saját gyűjteményéből válogatott kiállítása május 18-tól 2018. augusztus 26-ig látható.