Indul az Óbudai Nyár!

Időpont: 
2012. június 15. 0:00 - péntek - 2012. június 16. 0:00 - szombat

2012. május 10. 14:17 -   ©Tisztelt Óbudaiak, kedves vendégeink!
Régi idők új dalai. Talán ez is lehetne az idei Óbudai Nyár vezérfonala. Ady költői képének parafrázisa ez esetben nem csak zeneművészeti hivatkozás. Városrészünk egész évszakot átölelő kulturális seregszemléjének repertoárját ugyanis olyan produkciók határozzák meg, melyek a közelmúlt vagy még régebbi idők szerzőinek alkotásait hozzák közel kortárs előadóink művészi szűrőjén keresztül 2012 Óbudájának közönségéhez.

A klasszikus darabok bemutatása, a jazz és a dixieland, sőt a nyolcvanas évek dalai is garanciát jelenthetnek az igényes szórakozás iránt érdeklődők számára. Ugyanakkor azok sem fognak csalódni, akik kerületünkbe azért látogatnak el, hogy a színpadról vagy filmvászonról ismert kedvenceiket láthassák élőben. Azt mondjuk, Óbuda a kultúra városa, s ezt az immár 20 éves Sziget fesztivál is igazolja. Jöjjön bárhonnan is, nálunk valóban mindenki otthon érezheti magát.

Felfedezésre érdemes ez a metropoliszba ágyazott kisvárosi miliő, mely meglehetős eklektikája által válik alkalmassá arra, hogy XXI. századi megjelenésében, ízeiben és hangulatában is méltó örököse legyen az egykor önálló Óbudának. Annak a sokszínűségében is egyedülálló helynek, melyről sokan azt tartják: a szerelmesek városa is. S valóban, a budai hegyek ösvényei és a folyóparti romantikát testközelbe hozó Római-part szinte vonzza a fiatal párokat. Aki viszont a hagyományos óbudai gasztronómiával, a szőlőművelő elődök borkultúrájával, és a sváb konyhával kacérkodna, annak belső Óbuda vendéglátóit ajánljuk. Mifelénk mindenki szívesen látott vendég!

Ha forró nyár-estéken hűsítő kulturális kikapcsolódásra vágyik, június közepétől tárt kapukkal várjuk Önt és szeretteit.

Látogasson el hozzánk!

Bús Balázs
Polgármester


Fő tér
Programsorozat nyitókoncertje

06. 15. péntek
Strauss est- Óbudai Danubia Zenekar
A Strauss dinasztia legkedveltebb keringői, polkái és nyitányai, igazi könnyed nyári hangulattal nyitják meg a fesztivált. A Pilisi Kolibri STE táncosai színesítik a műsort. Művészeti vezető: Salik Zoltán. Vezényel: Silló István – az Óbudai Danubia Zenekar első karmestere, a Színház és Filmművészeti Egyetem tanára, több színház zenei vezetője, Artisjus-díjas.


Óbudai Múzeum
1033 Budapest Fő tér 1. (bejárat a Szentlélek tér felől)

"Óbuda – Egy város három arca" – az Óbudai Múzeum állandó kiállítása.

"Óbudára nézve nagy változás állott be" – Harrer Pál és a városegyesítés kora – az Óbudai Múzeum új időszaki kiállítása. Megtekinthető. 2012. május 4.- 2013. január 31.

 

06. 16. szombat 16.00-24.00
Múzeumok Éjszakája

16.30 Forró vér – Dolhai Attila koncertje. Sztárvendég: Peller Anna

Kevesen tudják, hogy valaha Óbudának is volt saját színháza. Az Óbudai Kisfaludy Színház repertoárján közkedveltek voltak az operettek. Dolhai Attila és Peller Anna segítségével időutazásra indululhatunk a múltba és az operett világába.

20.00 Hot Jazz Band és Bolba Éva koncertje – "Halló, halló, ha ráér, jöjjön ki Óbudára!" – a zenés időutazást folytatja az 1920-as évekbe a Hot Jazz Banddel és Bolba Évával.

18.00-24.00 óráig interaktív tárlatvezetés az állandó és az időszaki kiállításban szerepjátékosok közreműködésével.

Belépés "Múzeumok Éjszakája" karszalaggal.!

 

Hirdetés