2018. február 20. - kedd

V. Egyházzenei Fesztivál Pécs

Kinyomtatom...
Időpont: 
2012. június 24 - 2012. július 1
EgyházArchaikus vagy újszerű? Archaikus és újszerű?
A Fesztivál szervezője a Dél-Dunántúli Filharmónia az utóbbira voksol.
Mindennel találkozhatnak majd, ami a név hallatán eszükbe jut, de sok olyan meglepetés, helyszín, produkció vár majd a fesztiválra látogatókra, ami igazán különlegessé, tartalmassá teszi ezt az egy hetet.
 
A fesztivál az egyházzene sokszínűségét hivatott bemutatni. Az érdeklődők egyedülálló módon képet kaphatnak az egyházzene minden műfajáról, múltjáról és jelenéről.
A július 1-ig tartó programban fellépnek kórusok, orgonaművészek, régi-zenei együttesek – hazánkból és külföldről egyaránt.
A város templomaiban egész nap orgona szól, zenekari misékkel ünnepeljük a kerek évfordulót. Az esti nagy koncertek között ősbemutató, lemezbemutató, sőt a Püspöki Palota kertjében még egy jazz koncert is helyet kap.
Különlegesség a Bazilika tetejéről felcsendülő toronyzene is. Lentről felnézve izgalmas látvány, ahogy egy kisebb fúvószenekar a Bazilika tetején, a 12 apostol közvetlen közelében játszik, de a tér akusztikája is feledhetetlen élményt ígér minden délután 16.30-kor az arra sétálóknak.
Megtekinthetik a mai szakrális művészet egyik képviselőjének, Mészáros Gergelynek a kiállítását is, ami erősen kötődik a vallási szimbolikához.
 
 
Még nem értékelted

Hirdetés

Kapcsolódó cikkek

plakát

Klasszikus zenei koncertek, Improvizációs est, Bárest, Életműdíj, Tehetség-díj, Ifjú Tehetség-díj, kiállítás, gyerekkoncertek.

plakát

A Visegrádi Csoport országainak alkotásaiból rendez filmfesztivált az Uránia Nemzeti Filmszínház 2018. február 14. és 17. között a KKM–Balassi Intézet megbízásából.

Grecsó Krisztián, Hrutka Róbert

Grecsó Krisztián és Hrutka Róbert zenés pódiumestje Gyulán.