Finisszázs a Szépművészetiben - Búcsúznak az időszaki kiállítások

Időpont: 
2012. július 1. 18:00 - 22:00 - vasárnap

Különleges programokkal búcsúztatja a Szépművészeti Múzeum a vasárnap záró három időszaki kiállítását. A fotóművészet születése, a Múmiák testközelben és a St. Gallen-i kalandok című tárlatok a hét utolsó napján este 10 óráig láthatóak.

Este hat órától „Így láttuk mi” – 3 művész, 3 fotográfia címmel Háy János költő, író, Pálmai Anna színművész, a Katona József Színház tagja, valamint Fekete Kovács Kornél trombitaművész beszélget A fotóművészet születése című kiállítás anyagából választott egy-egy, számukra izgalmas műről. A művészek a fotókhoz novellát, verset és zenei improvizációkat társítanak. A beszélgetés moderátora Eszéki Erzsébet, aki Így látunk mi című kötetében 37 interjúalanyával járt körül 37 képet, most három művészt választott a kiállítást záró produkcióhoz. Az est folyamán a közönség először láthatja-hallhatja így, együtt ezeket a műveket, közben Eszéki Erzsébet beszélget az alkotókkal - s ők egymással – arról, kiben milyen érzelmeket, gondolatokat ébreszt a választott mű.

Fél hétkor és fél kilenckor Bódi Kinga kurátor kalauzolja a látogatókat a St. Gallen-i kalandok - Hartung, Tàpies, Uecker és az Erker-jelenség című kiállításon, nyolc órakor pedig „Zene és fény” címmel Barabás Lőrinc Live Act és VJ Lee Unflyable produkcióját láthatja a közönség.

A három záró kiállítás közül legtöbben az elmúlt év tavaszán nyílt Múmiák testközelben című tárlatra váltottak jegyet, összesen csaknem 160 ezren tekintették meg a kiállítást. A fotóművészet születése című tárlatot a megnyitása óta eltelt három hónapban csaknem 50 ezren látták, míg a St. Gallen-i kalandokra több mint 30 ezren voltak kíváncsiak.

Hirdetés