2018. november 14. - szerda

I. Gönci Barack Fesztivál

Kinyomtatom...
Jegyár: 
Felnőtt 1500Ft- helyiek 500Ft, Gyerek (3 éves kortól 14 éves korig) 800 Ft-helyiek 300Ft, 3 éves korig Ingyenes
Időpont: 
2012. július 14

Nem nem, ennek a fesztiválnak semmi köze a jelenlegi amerikai elnökhoz, nekünk is van ám híres barackunk... A gönci barackot elsősorban a pálinkafajtában ismerjük. A zamatos barack, amely a vidéken terem nem csak pálinka, hanem lekvár főzéséhez is kíváló alapanyag. Az I. Gönci Barack Fesztivál ezt kívánja bizonyítani, ahol magunk főzhetjük be saját barack lekvárunkat, nem kell vesződni a befőttesüvegekkel és a barackszállítással. Első kézből tudhatjuk meg a helyiektől a lekvárfőzés rejtelmeit...

I. Gönci barack fesztivál

2012-ben a BESTILLO Pálinkaház és Boldogkőváralja összefogott, hogy ezeken a napokon baracklekvár-felhőben ússzon a bársonyos zempléni dombok szabdalta táj. Az I. Gönci Barack Fesztivál érték- és hagyományteremtő rendezvény, ahol a családok, a helyi értékekre, itteni adottságokra büszke emberek és a kajszi ízéért különböző formákban rajongók együtt ünnepelhetik az istenáldotta környék egyik legnagyszerűbb adományát.
Aki az alábbi listán felismeri magát, annak ezen a hétvégén ebben a Zemplén lankái közt megbúvó varázsfaluban van a helye:
Családosok: számtalan gyermekprogram, varázslatos, természet közeli helyszíneken: barackos játszóházzal, dombon magasodó, középkori várral, Levente Péter előadásával, kézműves foglalkozásokkal, gurulós kisvonattal, rotyogó, nagy üstökkel, barackvelőt kavargató nagymamákkal, száj széléről édes baracklekvár-nyalogatással.

Pálinkabarátok, gasztronauták és egyéb hedonisták: Badár Sándor szövegével csúszó kiváló pálinkák, látványfőzde-látogatás, barackos hangulatú borok jazz mellett, idilli tájban, ráadásul a környék legendás éttermeinek kínálatában együtt, egy helyen, egy napon lehet belekóstolni. Ős Kaján, Gusteau Kulináris Élményműhely, Sárga Borház, Oroszlános Borvendéglő, Magita Hotel, Erdőfénye Kastélyszálló … Nagy nevek. Nem is sorolom tovább, aki ismeri, érti…
Helyi lakosok, akik büszkék arra, amijük van: mert kincs van a kezükben, olyasmi, amely másnak, máshol nincs. A Gönci barack. Csak itt és csak nekik. Kivétel nélkül mindenki szereti. Ideje ezt megünnepelni.

Nem helyi lakosok, de szeretik a szépet és tudják, mi a jó: harmónia, szépség, érintetlen természet, kirándulásra hívogató Kéktúra-ösvény, összehajló ágak, töményen csorgó napsugár, lépőkövek a patakban, mesebeli házak, nemes lelkű grófok és bátor lovagok hátrahagyta ősi falak, sodró erejű koncert az esti Várban.

Még nem értékelted

Hirdetés

Kapcsolódó cikkek

plakát

Idén 16. alkalommal jelentkezik az évről évre egyre népszerűbb MittelCinemaFest – Közép-Európai Olasz Filmfesztivál.

plakát

Mészáros Antónia, az UNICEF magyarországi vezetője nyitja meg a 15. Verzió Filmfesztivált este 7-kor a Trafóban.

plakát

Oscar-díjas és -jelölt alkotók filmjei premier előtt a mozikban – színes kiegészítő programokkal.