I. Gönci Barack Fesztivál

Jegyár: 
Felnőtt 1500Ft- helyiek 500Ft, Gyerek (3 éves kortól 14 éves korig) 800 Ft-helyiek 300Ft, 3 éves korig Ingyenes
Időpont: 
2012. július 14. 0:00 - szombat

Nem nem, ennek a fesztiválnak semmi köze a jelenlegi amerikai elnökhoz, nekünk is van ám híres barackunk... A gönci barackot elsősorban a pálinkafajtában ismerjük. A zamatos barack, amely a vidéken terem nem csak pálinka, hanem lekvár főzéséhez is kíváló alapanyag. Az I. Gönci Barack Fesztivál ezt kívánja bizonyítani, ahol magunk főzhetjük be saját barack lekvárunkat, nem kell vesződni a befőttesüvegekkel és a barackszállítással. Első kézből tudhatjuk meg a helyiektől a lekvárfőzés rejtelmeit...

2012. június 15. 9:36 - Barackfesztivál a híres gönci barackhoz. ©I. Gönci barack fesztivál

2012-ben a BESTILLO Pálinkaház és Boldogkőváralja összefogott, hogy ezeken a napokon baracklekvár-felhőben ússzon a bársonyos zempléni dombok szabdalta táj. Az I. Gönci Barack Fesztivál érték- és hagyományteremtő rendezvény, ahol a családok, a helyi értékekre, itteni adottságokra büszke emberek és a kajszi ízéért különböző formákban rajongók együtt ünnepelhetik az istenáldotta környék egyik legnagyszerűbb adományát.
Aki az alábbi listán felismeri magát, annak ezen a hétvégén ebben a Zemplén lankái közt megbúvó varázsfaluban van a helye:
Családosok: számtalan gyermekprogram, varázslatos, természet közeli helyszíneken: barackos játszóházzal, dombon magasodó, középkori várral, Levente Péter előadásával, kézműves foglalkozásokkal, gurulós kisvonattal, rotyogó, nagy üstökkel, barackvelőt kavargató nagymamákkal, száj széléről édes baracklekvár-nyalogatással.

Pálinkabarátok, gasztronauták és egyéb hedonisták: Badár Sándor szövegével csúszó kiváló pálinkák, látványfőzde-látogatás, barackos hangulatú borok jazz mellett, idilli tájban, ráadásul a környék legendás éttermeinek kínálatában együtt, egy helyen, egy napon lehet belekóstolni. Ős Kaján, Gusteau Kulináris Élményműhely, Sárga Borház, Oroszlános Borvendéglő, Magita Hotel, Erdőfénye Kastélyszálló … Nagy nevek. Nem is sorolom tovább, aki ismeri, érti…
Helyi lakosok, akik büszkék arra, amijük van: mert kincs van a kezükben, olyasmi, amely másnak, máshol nincs. A Gönci barack. Csak itt és csak nekik. Kivétel nélkül mindenki szereti. Ideje ezt megünnepelni.

Nem helyi lakosok, de szeretik a szépet és tudják, mi a jó: harmónia, szépség, érintetlen természet, kirándulásra hívogató Kéktúra-ösvény, összehajló ágak, töményen csorgó napsugár, lépőkövek a patakban, mesebeli házak, nemes lelkű grófok és bátor lovagok hátrahagyta ősi falak, sodró erejű koncert az esti Várban.

Hirdetés