A Marvel-univerzum egyik legösszetettebb antihőse ismét színre lép. Tom Hardy újra Eddie Brock bőrébe bújt, egyesítve erejét a minden szabályt felrúgó szimbiótával, Venommal. A széria harmadik része, a Venom – Az utolsó menet című film nem csupán a trilógia záróakkordja, hanem a duó legérzelmesebb és legakciódúsabb kalandja is.
A Mi a magyar? – Kortárs válaszok című kiállításhoz kapcsolódó borkóstoló-sorozat estjein neves borászokkal beszélgetve, boraikat kóstolva képet kaphatunk arról, hol a magyar bor helye a világban, s mitől egyedülállók legjobb terroárjaink. A sorozat harmadik alkalmával, pénteken, szeptember 21-én 19 órától az Egri Borvidék kiemelkedő borásza, a St. Andrea Pincészet tulajdonosa, dr. Lőrincz György mutatja be legjobb borait.
Dr. Lőrincz György 2002 óta vezeti a családi szőlészetet. 2006-ban közönségdíjasként az Év Kedvelt Borásza, Lengyelországban pedig a Magazin Wino által adományozott, az Év Embere cím birtokosa lett. 2007-ben a Magyar Köztársasági Érdemrend Lovagkeresztjével tüntették ki. 2008-ban 500 hazai borász, vagyis a szakma őt választotta a Borászok Borászának, és az Év Egri Borászának is. 2009-ben elnyerte a legrangosabb hazai szakmai elismerést, a Magyar Borakadémia által adományozott, az Év Bortermelője címet.
Miért St. Andrea? Az elnevezés feleségére, aki a borász számára a „legfontosabb a világon”, a St. előtag pedig a borok érzelmi, történelmi, szellemi értékrendjére, jellegére utal. A név 1999-ben született és azért döntött a családi név helyett a kitalált márkanév mellett, mert akkortájt a borvidék legnagyobb cégénél dolgozott és nem merte első borát családi névvel nevezni az Egri Borvidék Borversenyre. Ahol aztán Nagy Aranyérmet kaptak.
A bórkóstoló borai
- St. Andrea Napbor 2011
- St. Andrea Boldogságos 2011
- St. Andrea Örökké 2011
- St. Andrea Áldás 2009 (Egri Bikavér)
- St. Andrea Hangács Bikavér 2009
- St. Andrea Merengő 2009
Hideg büfé asztal tükörtálon
- Mangalica és oliva rilette három fajta házi kenyérrel (burgonyás, almás, diós)
- Sajtvariáció magyar és külföldi sajtokból, tapenáddal, szárított paradicsommal, gyümölccsel