Home:Scape project: “Neked mi az ‘otthon’?”

Helyszín: 
Jegyár: 
1500 Ft, 1300 Ft (elővételben)
Időpont: 
2012. október 8. 20:00 - hétfő

Egy cseh, egy holland és egy magyar találkozik Malajziában, ami kivételesen nem egy közhelyes viccben teljesedik ki. Beszélgetnek sokat honvágyról, tervekről, munkáról, költözésről, országváltásról. Egymás gondolataiból és színházi hátterükből inspirálódva született meg a Home:Scape, ami egy nemzetközi színházi produkcióban kiteljesülő szociológiai és színházi project, művészeti, ország- és egyéb határok nélkül.

A Home:Scape első sorban azt kutatja, hogy különböző nemzetiségű, hátterű, életkorú, stb embereknek mit is jelent az otthon Európa különböző városaiban. A pojekt kezdetekor Budapesten, Prágában és Londonban készítettek interjúkat átutazókkal, diákokkal, emigránsokkal, helyiekkel, keresve a választ a fenti kérdésre.
Az interjúkat követően a válaszokat a három városban helyi művészekkel workshopokon elemezték és továbbgondolták, amiből egy fizikai színházi előadás született, mely azokat az érzelmeket mutatja be, amelyekkel ilyenkor mindenki küzd.

A project célja, hogy bemutassa és tudatosítsa bennünk, hogy mi is az otthon, mit akarunk elhagyni és mi után is vágyakozunk.

„Az Előadadás - HOME:SCAPE - Metaforikus kollázs az otthon utáni vágyról >>Honnan jövünk és hová tartunk?<< – P. Gauguin.

„Mind mások, idegenek és névtelenek vagyunk. Mi az az erő, ami elkerget minket onnan, ahol születtünk és mindig egy ismeretlent rajzol elénk, ahol minden más?

Mi van az ajtó mögött, ahová mindannyian próbálunk belépni?
… valami nem jó, valami nem működik, várunk egészen a végtelenségig.

Mi születik ez alatt a hosszú és fárasztó várakozás alatt?
Félelem, szorongás, közösséghez keresése, akár attól való menekülés, magány, de ugyanúgy ott van a mindent megmentő humor, amivel a hosszú ismeretlen várakozást átvészelhetjük.” – Irina Andreeva rendező

Az előadás Prágában született, és Londonban az Olimpiai játékok alkalmával került bemutatásra a Tara Theatre falai között. Budapestre, a közép-európai turné részeként tér haza, és remélhetőleg vissza-visszajár majd.