Télapó itt van... - Időszaki kiállítás a Kereskedelmi és Vendéglátóipari Múzeum

Jegyár: 
Belépő: múzeumi belépőjegy (800,- Ft/teljes árú és 400,- Ft/nyugdíjas, a 70 év feletti kedvezmény ezen az estén nem érvényes)
Időpont: 
2012. december 4. 0:00 - kedd - 2013. január 6. 0:00 - vasárnap

A múzeum a közelgő Mikulás ünnep alkalmával Szent Miklósra emlékezik egy kamarakiállítással.

2012. december 1. 23:30 - Télapóvárás a Magyar Kereskedelmi és vendéglátóipari múzeumban. 2012. december 5-én ©MikulEST

Kevesen tudják, hogy Szent Miklós a kereskedők védőszentje. A tárlaton a látogatók megismerkedhetnek az „igazi” Mikulás alakjával, valamint a múzeum gyűjteményeiben lévő, a személyéhez és az ünnephez köthető különleges tárgyakkal és más érdekességekkel. Remélem régi mikulás csoki csomagolásokat is kiállítanak, mert régóta azon sajnálkozom, hogy gyerekkorom kedvenc csokimikulását egy gyártó sem hozta vissza még forgalomba. Elzarándokolok a kiállításra, hátha szerencsém lesz.

Az időszaki kiállításhoz egyébként két program is kapcsolódik.

MikulEST – Mikulás másképp… (felnőtteknek)
december 5., szerda 18h-22h
A résztvevők együtt élhetik át a mikulásvárás izgalmát. Megválasztják a legfinomabb csokimikulást, hallhatunk Szent Miklóshoz és az ünnepkörhöz kapcsolódó valódi történeteket és legendákat. Lehet készíteni ökodíszeket és filmvetítés is lesz.
Belépő: múzeumi belépőjegy (800,- Ft/teljes árú és 400,- Ft/nyugdíjas, a 70 év feletti kedvezmény ezen az estén nem érvényes)

Szaloncukor-készítés
december 7., péntek 15:30h és december 15., szombat 15h
A Télapó itt van c. időszaki kiállításban megcsodálhatjuk a régi csokoládéfigurákat, majd beszélgetünk az egykori és mai karácsonyfadíszekről, a Mikulás és a karácsony ünnepéről. Ennek kapcsán közelebbről is megnézzük a cukorkakészítő gépet és a szaloncukorpapír-rojtozót. Végül a cukrászinasok szaloncukrot készítenek saját ízesítésű csokival és saját tervezésű papírral.
A program kb. 120 perc.
Belépő: 700 Ft/fő

Csokimánia (bonbonkészítés)
december 8., szombat 15h
Régi csokiformákkal, bonbonosdobozokkal és csokoládépapírokkal ismerkedünk meg, majd kipróbáljuk a csokoládékészítést, „tsemegetsinálóként” ostyát díszítünk és bonbont formázunk. Míg megszilárdul a csokink, díszdobozt tervezhetünk édes falatkáinknak.
A program kb. 120 perc.
Előzetes bejelentkezés szükséges az mkvm@iif.hu e-mail címen, vagy a 375-62-49-es telefonszámon. A programot 15 fő jelentkezése alatt nem tartjuk meg.
Belépő: 700 Ft / fő

Ha már az édességnél tartunk, még egy időszaki kiállítás is érdekesnek ígérkezik:

Édes dinasztia – az Auguszt cukrászda története
2012. december 2. – 2013. március 3.
Auguszt Elemér, a jeles cukrászdinasztia harmadik generációjának képviselője idén lenne 100 éves. Ez jó alkalom arra, hogy bemutassuk egy család történetét, egy családét, amely 1870 óta édesíti meg napjainkat és mutat példát szorgalomból, becsületességből és állhatatosságból. A család tagjai nem csak a cukrászat mesterei, hanem ízig-vérig vállalkozók, méghozzá a javából. Kóstoljunk bele – általuk és velük – történelmünk elmúlt közel másfél évszázadába, és kóstoljuk meg mai kézműves remekeiket a Kossuth Lajos utcában, a Fény utcában vagy Farkasréten!
Múzeumi belépőjegy: 800,- Ft/teljes árú, 400,- Ft/diák és nyugdíjas, 1500,- Ft/család

Hirdetés