2018. február 21. - szerda

Jótékony lepény

Kinyomtatom...
Időpont: 
2012. december 10. 15:00 - 19:00

2012. december 10-én 15 és 19 óra között, a Vörösmarty téri Karácsonyi Vásárban a „lepényes lányok” sparheltjén Dr. Szabolcs Zoltán szívsebész irányításával Buza Sándor, Rákóczi Ferenc és Terecskei Rita sütik a lepényeket a Magyar Marfan Alapítvány javára.

Az idén 100 éves Városmajori Klinika épületében tevékenykedő Dr. Szabolcs Zoltán szívsebész és az általa működtetett Marfan Alapítvány rendkívül fontos a Vörösmarty térre kitelepült, különleges lepényt kínáló hölgyek számára, mert egyikük, Edit nem régiben esett át egy életmentő beavatkozáson, melyet Szabolcs doktor végzett el rajta. Csapatával együtt úgy döntöttek, hogy jótékonysági sütést szerveznek, hogy ezzel is támogassák az Alapítványt.

A Marfan-szindróma autoszomális domináns öröklődésű betegség, melynek legjellegzetesebb tünetei a vázrendszeri eltérések, ám mégis a betegek életére a súlyos szív- és érrendszeri elváltozások jelentik a legnagyobb veszélyt. Magyarországon ma hozzávetőlegesen 1000-2000 ember érintett ebben a tünetegyüttesben. A 2002-ben alapított Magyar Marfan Alapítvány célja, a Marfan-szindrómában szenvedő betegek életminőségének és életkilátásainak javítása, s ennek érdekében a Marfan-szindrómások felkutatása, a korai diagnózis és a szükséges szakorvosi beavatkozások elősegítése. További fontos cél a tünetegyüttessel kapcsolatos kutatások előmozdítása, mivel jelenleg a felismeréshez szükséges vizsgálatok rendkívül drágák.

A „lepényes lányok” vésztői nagymamájuktól örökölt recept szerint, kecskeméti sparheltjükön készítik a különböző finomságokkal töltött hájas, kelt tésztát. A lepény mellett ünnepváró, illatos bejglit és forró italokat is kínálnak.

További információ: www.budapestinfo.hu/xmas

Még nem értékelted

Hirdetés

Kapcsolódó cikkek

Delight IPA

Egész estés sör debütál a kézműves magyar főzde és a világmárka összefogásával.

plakát

Kihagyhatatlan tavaszi és nőnapi program.

Bocuse d'Or eredményhirdetés után

Széll Tamás zsűrielnök lesz Torinóban.