Yoyo Európa-bajnokság

Helyszín: 
Időpont: 
2013. február 23. 0:00 - szombat - 2013. február 24. 0:00 - vasárnap

Csepregi Éva bizony nem túlzott, amikor a YOYO-ról – a népszerű ősi játékról - énekelt a Neoton Família híres dalában. A több száz éves játék legjobbjai idén első alkalommal Magyarországon mérik össze tudásukat a 2013. február 23-24 között megrendezendő Európai Yo-Yo Bajnokságon, a Pecsa Music Hallban. A Neoton Família erre az alkalomra újra hangszerelte a legendás Yoyo című slágerüket. A felvétel már el is készült, Éva felénekelte a dalt, ami a hétvége alatt többször is felcsendül majd a bajnokságon.

Ezt az egyszerű, két korongból és egy zsinórból álló játékot már Kr.e 500-ban is ismerték, szinte minden kultúrában felfedezhető, népszerűsége az évek során egyre csak nőtt.
Mi lehet a titok? Jojózni bárhol és bármikor lehet, a buszra várva, az iskolában két óra között, az ebédszünet alatt vagy a parkban sétálva. Jojóznak a kicsik, jojóznak a nagyok, lehet egyedül vagy párosan, egy csapatban fiúk a lányokkal, vagy éppen egymás ellen; a jojó kor- és helyfüggetlen, mindenki kedvence.

A legjobbak most Budapesten mérik össze tudásukat, 10 különböző versenyszámban. Lesz itt egykezes, kétkezes, zenére, kötött és freestyle, minden, amit csak el lehet képzelni. Sőt, az is, amit képzelni se mernénk! Az AERO-YO Machete Battle-ben 3 fős csapatok küzdenek majd egymással, egy különleges jojót használva.
A két napos verseny alatt közel 200 versenyző ad majd betekintést legjobb trükkjeikbe, láthatjuk nem csak Európa, de Ázsia és Amerika legjobbjait is, az egészen zsenge korúaktól a felnőttekig. És persze szurkolhatunk a magyar jojósztároknak is!

Ha pedig igazi csodát szeretnénk látni, nem érdemes kihagyni a sztárvendég, Hiroyuki Suzuki bemutatóját. A négyszeres világbajnok japán fiatalember ördögi ügyességével már az egész világot lenyűgözte, Európában viszont most először lép a nagyközönség elé.

További információ a www.eyyc2013.com oldalon.

Hirdetés