2018. június 24. - vasárnap

Az Országos Széchényi Könyvtár fotókiállítása

Kinyomtatom...
Időpont: 
2013. február 20 - 2013. április 30
edes_emma-szaboistvan2.jpg

Az Országos Széchényi Könyvtárhoz tartozó Magyar Filmtörténeti Fotógyűjtemény gazdag anyagából született a Filmgyári capricco című nagy ívű kiállítás, mely több mint 400 standfotó reprezentatív bemutatásával tiszteleg a magyar filmes világ nagyjai előtt.

A 2013. február 20 és április 30. között látogatható fotókiállítás a nagy magyar játékfilmek rendezőit, operatőreit mutatja be munka közben ellesett pillanatokkal, az elmélyült koncentráció és az alkotás folyamatának különleges élményével megajándékozva a kiállítás látogatóit. A leghíresebb magyar filmek nagyjelenetei is felvillannak egy-egy képkocka erejéig, többek között a Macskajáték, a Mephisto, A Tanu és a Szerelem című filmek emlékezetes jeleneteibe, kulisszatitkaiba is bepillantást nyerhetünk.

film

B. Müller Magda, a kiállítás rendezője hosszú évek munkája során gyűjtötte össze azon standfotósok fényképeit, akik más filmrendezőkkel, operatőrökkel és színészekkel dolgoztak.

film

A kiállítás és a konferencia egyaránt 600 forintos belépőjeggyel látogatható.A konferencia a budapesti IX.kerület diákjai számára – diákigazolvány felmutatásával - ingyenesen látogatható.

film

A kiállítás megtekinthető: 2013. február 20 – április 30. között 10-18 óráig.

A kiállítás helyszíne: Országos Széchényi Könyvtár, VI. emelet

Országos Széchényi Könyvtár, Budavári palota F. épület

www.oszk.hu

Még nem értékelted

Hirdetés

Kapcsolódó cikkek

plakát

A kiállítást június 21-én Mélyi József nyitotta meg a Centrális Galériában.

Cloverfield Lane 10

A Cloverfield Lane 10 a Paramount Nyári Mozi következő filmje!

A kiállításon Párizsban

„Nem történik benne semmi, csak az, hogy egy ember megeszik egy halat” – mondta Szindbád-Krúdy írását átolvasva egy nyomdász.