2018. november 17. - szombat

Budavári Húsvéti Sokadalom 2013

Időpont: 
2013. március 30 - 2013. április 1
mng_husvet_1.jpg

2013. március 30. és április 1. között a Budavári Palotába várja közönségét az ország egyik húsvéti hagyományőrző, turisztikai, családi rendezvénye a Budavári Húsvéti Sokadalom. A látogatók a rendezvényre szóló kombinált belépővel a Magyar Nemzeti Galéria állandó és időszaki kiállításait is megtekinthetik.

Húsvéti kórusmuzsika
2013. március 30. szombat 16 óra

mngA La Cañada gimnázium kórusa Dél-Kalifornia zeneiskoláinak élvonalába tartozik. Az iskola 260 tanulója hét kórusformációban is énekel.
A 100 tagú énekegyüttes számtalan magas elismerést szerzett turnéi során Kalifornia, Florida, Hawai, Nevada és Washington államok kórusfesztiváljain és legutóbbi európai turnéjuk során Firenzében, Rómában és Velencében vendégszerepeltek. 2013-as turnéjuk első állomása Budapest, ahol a Magyar Nemzeti Galéria kupolacsarnokában fognak énekelni Jeff Brookey karnagy vezetésével, aki öt éve dirigálja a kórust. Budapest után Bécsben, majd Pozsonyban lépnek közönség elé.
Műsor: Klasszikus kórusművek és amerikai népdalok, húsvéti zsoltárok és afroamerikai spirituálék
Helyszín: C épület, I. emelet, kupolacsarnok
A programon az állandó kiállításra váltott belépőjeggyel lehet részt venni.

Tárlatvezetés

A hónap témája az utazás
2013. március 30. szombat 17 óra

mng


„A Dunától a Riviéráig . Szőnyi István és Bernáth Aurél úti képei.” Gimesy Péter művészettörténész tárlatvezetése a XX. századi gyűjteményben.

A tárlatvezetések a Galéria állandó gyűjteményéhez kapcsolódnak, azokon az állandó kiállításra váltott belépőjeggyel lehet részt venni.

Kizárólag a Magyar Nemzeti Galéria kiállításaira a Budavári Palota A épületében lehet jegyet váltani. Felhívjuk figyelmüket, hogy a rendezvény alatt a múzeum megközelítése csak a Dísz tér irányából lehetséges.
Ünnepi nyitva tartás:
2013. március 31-én és április 1-jén a Magyar Nemzeti Galéria rendes nyitva tartás szerint, 10 és 18 óra között várja az érdeklődőket. A múzeum április 3-án zárva tart.

Saját értékelésem: Nincs Mások értékelései: 1 (1 vote)

Hirdetés

Kapcsolódó cikkek

Csernus Tibor és Juhász Ferenc

A Kovács Gábor Művészeti Alapítvány és a Várkert Bazár közös kiállítása, a Csernus és a Montmartre novembertől januárig izgalmas programokkal várja az érdeklődőket!

plakát

2018. november 28-tól öt napon keresztül a budapesti mozivásznakon rendeznek villámcsődületet az elmúlt év legizgalmasabb animációs sztárjai.

Időpont: 
2018. december 1 - 2018. december 2
Mikulásvonat a gyermekvasúton

A Mikulás és segítői, a krampuszok december 1-jén, szombaton és 2-án, vasárnap ismét birtokba veszik a Gyermekvasutat, hogy együtt vonatozzanak a gyerekekkel. Közös énekléssel, játékokkal várják a kicsiket, akik személyesen találkozhatnak a Mikulással, aki kis csomaggal ajándékoz meg minden gyereket.