Húsvéti hétvége világsztárokkal

Időpont: 
2013. március 31. 0:00 - vasárnap - 2013. április 1. 0:00 - hétfő

A húsvéti hétvégén is világsztárokkal, izgalmas programokkal és különleges élményekkel várja fesztiválozóit a Budapesti Tavaszi Fesztivál. A képen  Christoph Prégardien.

A Magyar Állami Operaház március 29-én és április 1-jén Wagner „húsvéti operáját”, a Parsifalt tűzi műsorára, méghozzá külföldi művészek vendégjátékával: Eric Halfvarson, Heiko Trinsinger énekesekkel, a karmesteri pálca pedig a kiváló Stefan Soltész kezében lesz majd.

Természetesen nem maradunk Bach passiói nélkül – s ugyanígy van ez a sztárokkal is. Pénteken a Máté-passiót az idehaza is óriási népszerűségnek örvendő Philippe Herreweghe és a Collegium Vocale Gent előadásában hallhatjuk a Művészetek Palotájában. Szólót énekelnek: Dorothee Mields, Hana Blazikova, Thomas Hobbs, Sebastian Kohlhepp, Maximilian Schmitt, Damien Guillon, Robin Blaze, Peter Kooij, Stephan MacLeod, Andrè Schuen. Másnap a János-passiót Christoph Prégardien vezényletével adja elő a Le Concert Lorrain olyan kiváló szólistákkal, mint Anna-Lucia Richter, Ingeborg Danz, Eric Stoklossa, Dashon Burton, Yorck-Felix Speer.

A tavalyi hatalmas sikerre való tekintettel idén még több tematikus városnéző sétát szerveztünk fesztiválozóinknak!
Március 30-án 11.00 órától indul a Zsidó emlékek a Duna tükrében – Hajós városnézés a Szent István parktól a Szent István parkig; 14.00 órától a budapesti romantika emlékeinek nyomába eredhetünk a Képzelet és érzelem című séta keretein belül. Március 31-én 16 órától az Ahol és ahogy elődeink éltek – Séta a pesti zsidónegyedben fantázianevű városi túra várja azokat, akik szeretnék egy kicsit másként látni ezután kedvenc városukat.

2013. március 28. 15:28 - MarcMinkowski.jpg ©MarcMinkowski.jpg
Marc Minkowski

A Marc Minkowski vezette Les Musiciens du Louvre a historikus előadásmód egyik legkiválóbb, leginvenciózusabb, legeredetibb együttese – nem csoda, hogy nagy szerepük volt abban, hogy a barokk zene ismét divatossá vált. Hozzánk Mozart c-moll miséjével és Bach-kantátákkal érkeznek március 31-én.

2013. március 28. 15:28 - Patricia.jpg ©Patricia.jpg
Patricia Petibon

A Verdi- és Wagner-év miatt kevesebb szó esik róla, de Szergej Rahmanyinov születésének is idén ünnepeljük a 140. évfordulóját. Ez alkalomból április 1-én 11 órától a Szent Efrém Kórus ad koncertet az Avilai Nagy Szent Teréz-templomban. Este a Művészetek Palotájában az elragadó francia szopránénekesnő Patricia Petibon, a Münchener Kammerorchester kíséretével ejti majd ámulatba a közönséget.
A Thália Színházban pedig a „Halljunk szót!” című előadást láthatják, amely húsvét hétfőjének népszokásaiba enged bepillantást, a „Fölszállott a páva, 2012” népzenei és néptánc verseny résztvevőinek közreműködésével.

Hirdetés