Rost Andrea ismét Gilda szerepében

Időpont: 
2013. április 6. 18:00 - szombat

Amit az időjárás elvett a Verdi-maraton programjából, azt bőkezűen kapjuk vissza a sorstól: Gilda szerepében világhírű énekesnőnk, a Kossuth- és Liszt Ferenc-díjas Érdemes művész, Rost Andrea látható majd!

A művésznő beugrása már csak azért is különleges ünnep az operakedvelők számára, mert három évvel ezelőtt elbúcsúzott a szereptől, és úgy volt, többé nem láthatjuk már Gildaként élőben. Sztárszopránunk 1991-ben a bécsi Staatsoper magánénekese lett, ahol összes fontos szerepében megismerhette a bécsi közönség. A Milánói Scala 1994-es Rigoletto-bemutatóján – amelyre maga Riccardo Muti hívta meg –, átütő nemzetközi sikert aratott, s azóta az olasz dalszínház állandó visszatérő vendége – hogy csak kettőt említsünk a világ operafellegvárai közül.
Gilda a legkedvesebb szerepei közé tartozik: énekelte a milánói Scalában és a New York-i Metropolitanben – a teljes listát, ahol a közönséget rabul ejtette világszerte ebben a szerepben, képtelenség volna felsorolni.

 2013. április 5. 20:09 - RostAndrea_Gilda_szerepeben.jpg ©RostAndrea_Gilda_szerepeben.jpg

Rost Andrea Gilda szerepében

Rigoletto szerepében a mexikói Carlos Almaguernek tapsolhatunk majd, aki többek között a legendás Carlo Bergonzinál is tanult, és a bécsi Staatsopertől New York-ig a világ számos rangos operaházában megfordult már. Carlos tizonnyolc éves kora óta előbb hazájában, majd Barcelonába költözése után már Európa számos országaiban nyerte sorra az énekversenyeket. A kiváló hangú bariton 1999 óta Verdi-specialistának nevezhető, aki főként a drámai szerepekre specializálódott. A kritikusok és a közönség egyaránt kedveli erőteljes, mégis rugalmas hangjáért – gyakran tűzik neve mellé az „igazi Verdi-bariton” címkét. Mindezt mi sem támasztja jobban alá, minthogy a kritikusok, szakújságírók és kollégái neki ítélték a Dr. Alfonso Ortiz Tirado Emlékérmet.