2018. november 13. - kedd

Rost Andrea ismét Gilda szerepében

Kinyomtatom...
Időpont: 
2013. április 6. 18:00
Budapesti Tavaszi Fesztivál 2013, logó

Amit az időjárás elvett a Verdi-maraton programjából, azt bőkezűen kapjuk vissza a sorstól: Gilda szerepében világhírű énekesnőnk, a Kossuth- és Liszt Ferenc-díjas Érdemes művész, Rost Andrea látható majd!

A művésznő beugrása már csak azért is különleges ünnep az operakedvelők számára, mert három évvel ezelőtt elbúcsúzott a szereptől, és úgy volt, többé nem láthatjuk már Gildaként élőben. Sztárszopránunk 1991-ben a bécsi Staatsoper magánénekese lett, ahol összes fontos szerepében megismerhette a bécsi közönség. A Milánói Scala 1994-es Rigoletto-bemutatóján – amelyre maga Riccardo Muti hívta meg –, átütő nemzetközi sikert aratott, s azóta az olasz dalszínház állandó visszatérő vendége – hogy csak kettőt említsünk a világ operafellegvárai közül.
Gilda a legkedvesebb szerepei közé tartozik: énekelte a milánói Scalában és a New York-i Metropolitanben – a teljes listát, ahol a közönséget rabul ejtette világszerte ebben a szerepben, képtelenség volna felsorolni.

 RostAndrea_Gilda_szerepeben.jpg

Rost Andrea Gilda szerepében

Rigoletto szerepében a mexikói Carlos Almaguernek tapsolhatunk majd, aki többek között a legendás Carlo Bergonzinál is tanult, és a bécsi Staatsopertől New York-ig a világ számos rangos operaházában megfordult már. Carlos tizonnyolc éves kora óta előbb hazájában, majd Barcelonába költözése után már Európa számos országaiban nyerte sorra az énekversenyeket. A kiváló hangú bariton 1999 óta Verdi-specialistának nevezhető, aki főként a drámai szerepekre specializálódott. A kritikusok és a közönség egyaránt kedveli erőteljes, mégis rugalmas hangjáért – gyakran tűzik neve mellé az „igazi Verdi-bariton” címkét. Mindezt mi sem támasztja jobban alá, minthogy a kritikusok, szakújságírók és kollégái neki ítélték a Dr. Alfonso Ortiz Tirado Emlékérmet.

Még nem értékelted

Hirdetés

Kapcsolódó cikkek

jelenet

Könnyed vígjáték, Szurdi Miklós rendezésében.

Kodák Anna és Zsilák Olivér

Összművészeti gálaest New Yorkban.

Hegedűs D. Géza köszönti Galambos Erzsit

Pénteken, október 26-án ünnepelte a József Attila Színház társulata Galambos Erzsit, aki épp hetven éve lépett a világot jelentő deszkákra.