A zongoránál Michele Campanella

Jegyár: 
ingyenes
Időpont: 
2013. április 15. 19:00 - hétfő

Richard Wagner és Giuseppe Verdi születésének bicentenáriuma alkalmából a zongoraművész Michele Campanella 2013-ban teljesen a zenetörténelem e két legkiemelkedőbb operaszerzőjének szenteli művészi tevékenységét – olaszországi és külföldi koncertsorozatokkal -, és ezúttal a Parafrázisokat adja elő, melyeket Liszt Ferenc a két zeneszerző legfontosabb operáiból komponált.

Egy utazás a két zeneóriás legjelentősebb művészi pillanatain keresztül a magyar zeneszerző ‘parafrazálásában’, akinek Campanella az egyik legkiválóbb, ma élő tolmácsolója.
Campanella megszólaltatja a Rigoletto, a Simon Boccanegra, az Aida és a Trubadúr leghíresebb Verdi-melódiáit, valamint a wagneri Parsifal, Trisztán és Izolda, Tannhäuser, A bolygó hollandi, Lohengrin és A nibelung gyűrűje dallamait. Liszt csodálatos zeneszerzői képességének köszönhetően ezek a zongora-parafrázisok egyfajta szabad, felülmúlhatatlan és eredeti szintézisét adják, zenei és kritikai szinten egyaránt, Verdi és Wagner zenevilágának.

2013. április 8. 16:06 - Campanella.jpeg ©Campanella.jpeg

Michele Campanella nemzetközi szinten egyike a legnagyobb Liszt-virtuózoknak. Több mint negyvenöt éves művészi pályája során előadta a zongorairodalom legfőbb darabjait.
Campanella együtt zenélt a legfőbb európai és amerikai zenekarokkal. A ’90-es években Salvatore Accardo-val és Rocco Filippini-vel játszott, akik ideális partnerek voltak a kamarazenei remekművek előadásában. Az utóbbi idők csúcspontjai az összes Beethoven- és Mozart hangverseny, valamint Brahms zongora muzsikája. A közelmúltban tökéletesedett Michele Campanella művészete karmester-szólistaként is a legelőkelőbb olasz zenekarok élén, mint az Orchestra dell’Accademia Nazionale di Santa Cecilia, a toszkánai ORT-zenekar, a pádovai és venetói Kamarazenekar, az I Virtuosi Italiani, a bolzanói és trentói Haydn zenekar.

A belépés ingyenes, de kötelező a  helyfoglalás (info.iicbudapest@esteri.it)

Az Olasz Kultúrintézet sajtóanyagából

 

Hirdetés