VOLT Fesztivál 2009

Időpont: 
2009. július 1. 0:00 - szerda - 2009. július 4. 0:00 - szombat

Kultikus sztárokkal várja látogatóit az idei VOLT Fesztivál. Július első hétvégéjére Sopronba érkezik a több év után új lemezzel és fesztiválturnéval visszatérő Limp Bizkit csapata, a provokatív metál-ikon, Marilyn Manson, és a legaktuálisabb brit szupercsapat, a Franz Ferdinand.

Az elsőként bejelentett nevek között találjuk még a meglehetősen ritkán turnézó francia technó-producert, Laurent Garnier-t, aki természetesen élő show-val érkezik Sopronba. Ugyanúgy, mint a brit Freestylers legénysége, amely pezsgő breakbeatet szállít az Alpok aljára. Sokak örömére visszatér a Hűség városába LTJ Bukem és MC Conrad is.

Limp Bizkit - Lassan tíz éve, hogy a nu-metal egyik legsikeresebb csapata meghódította a világot, de Fred Durst és csapata idén újra teljes fronton támad. A stílusteremtő zenekar egykor mindent elért, amit lehetett: platinalemezek, teltházas turnék, albumaik több mint 67 millió példányban keltek el világszerte. A metal újhullámát professzionálisan meglovagoló banda az utóbbi években alkotói pihenőt tartott, de tavaly felröppent a hír, hogy a hosszúra nyúlt szünet után a csapat új albumon dolgozik. És valóban!  A hír igaz, olyannyira, hogy a hamarosan megjelenő új Limp Bizkit lemezt világkörüli turnén mutatják be a legjelentősebb európai fesztiválokon a nagyérdeműnek!

Marilyn Manson - A metal ikonikus alakja, a provokatív, megbotránkoztató művész tovább borzolja a kedélyeket és hamarosan új albummal jelentkezik. A zseniális médiazsonglőr botrányaival folyamatosan szállítja a csámcsognivalót a bulvárlapoknak, megbotránkoztató, vizuális orgiával felérő koncertjeivel pedig évre-évre több hívet toboroz maga mellé. A hírek szerint a csapat idén Valentin napra kőkemény ajándékkal rukkol elő rajongóinak. A hetedik stúdióalbum Marilyn szerint hozza a régi formát, erőszakos és kegyetlen lesz! MM azt ígéri, a VOLT Fesztivál koncertje felér majd egy mindent elsöprő rockorgiával!

Franz Ferdinand - Az elmúlt évek gitárpopjának legnépszerűbb zenekara három év kihagyás után, idén januárban megjelent Tonight című albumával végképp beírta nevét a nagyok közé. A Glasgow-i négyes debütáló albumának megjelenése óta maximális gázzal - és sikerrel - görgeti szekerét, amit a szakma díjesővel (többek közt egy Mercury Music Prize, Ivor Novello és két Brit Awards), a közönség pedig kitartó lelkesedésével jutalmaz. Az ír művészvilág egykori kultzenekarából a zenei univerzum kikerülhetetlen figuráivá váltak, Alex Kapranos és csapata kisujjából rázza ki bohókás, táncos dirty pop slágereit. Az éveken át tartó feszes tempójú lemez-turné mókuskerékból egy időre ugyan kiszálltak, az új megjelenés azonban arra enged következtetni, hogy a 2009-es bizony az ő évük lesz! A legnagyobb európai fesztiválok – köztük a Glastonbury - elsőszámú fellépőjeként jelentették be a Franz Ferdinand visszatérését. Velük indul az idei VOLT is!

Laurent Garnier – live - Univerzális művész, DJ, producer, lemezkiadó-tulajdonos, a francia technó legendás alakja, aki bő két évtizedes karrierje során bátran feszegeti a stílushatárokat. Első találkozása az elektronikus zenével a ’80-as évek végére datálható, brit klubokban érez rá a deep house és a detroiti techno ízére, a manchester-i Hacienda klubban olyan arcokat inspirál zenéivel, mint a Stone Roses vagy a Happy Mondays tagjai. Legyen az többezres house parti vagy a Montreaux-i Jazz Fesztivál, Garnier sokoldalú művészete mindenütt megállja a helyét. Az utóbbi években dzsesszel (is) kacérkodó művész élő produkciójával hívta fel magára a figyelmet, a neves norvég billentyűst Bugge Wesseltoftot is magába foglaló csapat "Public Outburst" című munkája méltón reprezentálja, hogyan párosítható egymással művészi szinten élő zene és elektronika.

Freestylers – live - Partirobbantó brit breakbeat kollektíva, slágergyáros remix-bajnokok - hangulathevítő hatásuk garantált, bárhol is lépjenek színpadra!  A '96-ban eredetileg trióként indult csapat sikere sokszínűségében (is) rejlik, a breakbeat alapoktól bátran kacsintgatnak az electro, jungle vagy hip-hop felé, a lényeg a mindent elsöprő energia, amit nem egyszerű tánc nélkül megállni. Az évek során 11 tagúra bővült - de folyamatosan változó felállású - formáció tarolt a slágerlistákon és a partikon egyaránt, eddig négy album, több mint 40 kislemez és száz egynéhány remix bizonyítja tehetségüket. A VOLT-ra természetesen ők is élő produkcióval érkeznek!

LTJ Bukem & MC Conrad - Drum and bass legenda, lemezkiadó tulajdonos, MC Conrad hangzsonglőrrel frenetikus parti alapozó. A klasszikus zenén és jazzen nevelkedett Bukem komoly szerepet játszott abban, hogy a '90- évek elején a drum and bass a londoni klubokból világhódító útjára indult, összetéveszthetetlen stílusával nemcsak saját, de kiadója nevét is kitörölhetetlen zenei tényezővé tette. A műfaj lágyabb, emészthetőbb oldalát képviselő Good Looking nagy dobása a "Progression Sessions" mixsorozat volt, de emellett tehetségek garmadának adott bemutatkozási lehetőséget (például Makoto, Peshay, Nookie vagy a Utah Jazz neve is szerepel a kiadó végtelen diszkográfiáján). Hű kísérőjével, a zseniális MC Conraddal közös fellépései rendre azt bizonyítják, hogy a drum and bass nemcsak a tört ütemek elfogult híveit képesek a színpad elé szegezni!

További részletek a www.volt.hu oldalon.

Hozzászólások (2)

 • anon
  Anonymous (nem ellenőrzött)

  Lehet nyerni jegyet rá csak egy jó videó kell lásd az enyémet!

  http://www.tefilmedtenyarad.hu/filmek/38

  máj. 25, 2009
 • anon
  Anonymous (nem ellenőrzött)

  Húú de jó volt a Limp Bizkit koncert! Remélem még jönnek Magyarországra.

  júl. 03, 2009

Hirdetés