Magyar fotóművészet az új évezredben

Időpont: 
2013. május 11. 0:00 - szombat - 2013. július 28. 0:00 - vasárnap

Az ezredforduló óta a fotográfia elmélete és gyakorlata is jelentősen megváltozott. Szinte minden képzőművészeti ág használ fotót, s éppen ezért különösen képlékenyek azok a határok, amelyek a fotóművészt, a fotót használó művésztől elválasztják.

Milyen hatása van a tömegesen használt digitális technológiának a kortárs fotóművészetre, s egyáltalán kit is nevezhetünk 2013-ban fotóművésznek?

2013. április 24. 9:35 - mng fotó ©mng fotó


A Magyar Nemzeti Galéria kiállításának célja, hogy bemutassa, miként változott meg a fotográfia az ezredforduló óta; mi történt a magyar fotóművészetben, s az egyetemes folyamatok miként hatottak itthon. Sikerült-e megőrizni a fotó régi rangját és tekintélyét, s beszélhetünk-e még a régi értelemben vett fotóművészetről?
A Magyar fotóművészet az új évezredben című kiállítás a fenti kérdésekre az alkotók egy-egy fotósorozatának bemutatásával kíván válaszolni.

Hozzászólások (1)

 • anon
  morzsa

  A Galéria "Magyar fotóművészet az új évezredben" című kiállítása tárlatvezetéssel is megtekinthető a következő szombati napokon, 11 órakor: május 25., június 1., 8., 15.,

  A tárlatvezetésen a kiállításra váltott belépőjeggyel lehet részt venni.
  Tárlatvezető: Gimesy Péter művészettörténész

  máj. 22, 2013