Zajok a szomszédból koncertsorozat

Helyszín: 
Időpont: 
Ismétlődés minden 6. nap péntek máj. 15 2009-ig.
2009. május 9. 0:00 - szombat
2009. május 15. 0:00 - péntek

Az A38 Hajó "Zajok a szomszédból" címmel új ingyenes koncertsorozatot indít, amelyben az osztrák zenei szcéna legizgalmasabb újdonságait mutatják be. Május 9-én a Binder & Kriegelstein live és Dunkelbunt „támadják” meg a Hajót, május 15-én pedig a bécsi elektronikus és funk szcéna remekeivel találkozhatunk, többek között a kurd származású Karuannal.

Részletes program:

  • Május 9. (szombat) 21:00: Binder & Krieglstein live (AT), Kerekes Band, Dunkelbunt DJ-Set (AT)
  • Május 15. (hétfő) 22:00: Karuan (A) live, JSBL (A) live, Dorian Concept (A) live, Cadik, Suhaid

Binder & Kriegelstein:
A Binder&Krieglstein együttes tagjai mindenkiből és mindenből tréfát űznek! A Stájerországi formáció saját popkultúrájából, az egyetemes popkultúrából, az őshonosokból és a túristákból, a hegymászókból és a vállakozókból, és még hosszan sorolhatnánk, miközben vidám vásári trükkjeikkel halálra röhögtetik nézőiket/hallgatóikat.
Mindemögött persze jó osztrák szokáshoz híven hiperprecíz munka és szakmai tudás áll, így a kiváló zenészekből felálló csapat szaxofonistái, rézfúvósai egyik pillanatban részeg falusi kocsmazenekarként, a másikban kiválós jazz-együttesként vagy a harmadikban lelkes tűzoltózenekarként operál.
A cél egy, s az bizony be is jön: a közönség minőségi szórakoztatása egy olyan zenei kabaré keretein beélül, amely görbe tükröt tart a világunk elé azért, hogy nevethessünk mindazon, ami olykor alapvetően önmagában véve trakisuan hülye.

Karuan:
A 29 éves Karuan a bécsi elektronikai negyed jellegzetes egyénisége. A kurd származású fiatalemberre nagy hatást gyakorolt mind hazájának népzenéje, mind pedig a császárváros mára védjeggyé vált downtempo-klánja. A Kruder és Dorfmeister G-Stone kiadójának jóvoltából elhíresült dubos-hiphopos vonalra hegeszti rá keleti hangszerekkel megtámogatott orientális melódiáit. Első – mindmáig egyetlen – nagylemeze Dohuki Ballet címmel jelent meg 2002-ben a Sunshine Recordsnál.
Karuan az utóbbi időben a bécsi szcéna kedvelt ritmusszekciójával, az állandó Waxolutionists-partner Twintowasszal lép fel élőben. A precíz, jól összeszokott dob-basszusgitár páros, a rafinált elektronikus fortélyok, a keleties hangulat leginkább (az A38-on egyébként novemberben fellépett) Badmarsh & Shriéhez teszik hasonlatossá Karuan produkcióját: finom és emelkedett táncrandevú kelet és nyugat között.

JSBL:
A remek bécsi együttes a hatvanas és a korai hetvenes évek arany funkját, instrumentális hiphop-ot, broken beat különlegességeket és szédült diszkó őrületet vegyít kemény groove-okkal, feszes break-ekkel és remek funkokkal megáldott zenéjében.
A JSBL se nem egy olyan rövidítés, amelynek a megfejtésére bármely lexikonban rábukkanhatnánk, sem egy titkos bankszámla-kód valamely Kajmán-szigeteki bankhoz. Jelentése Jákob lajtorjára, így egyértelmű, hogy lépcsőfokain az égbe lehet jutni, azaz zeneileg végtelenül fejlődni. Ez nem egy vallási szimbólum, jelentése kizárólag a funk fogalomkörén belül értendő. Íze sós, mivel mindenkit megizzaszt, emellett őrjítő is, hiszen ez a funky zene feladata a maga spontán, újrafelfedező, komponált és meglepő módján.
Vagyis a rövidítés igazából innen jön: Jacobs Salty & Bamboozling Ladder, vagyis Jákob Izzasztó és Őrjítő Létrája, amely éppen elég bizonytalanságot kelt benned ahhoz, hogy el tudjad képzelni azt, hogy ők képesek ötvözni Donald Trump, Micheal Jackson és Brigitte Bardot világát.

Hirdetés