2018. február 20. - kedd

„TEST – HÁZ”

Kinyomtatom...
Helyszín: 
Olasz Kultúrintézet
Időpont: 
Repeats mindennap (Szombat) június 06 2009-ig . 2009. május 12

2009. május 12-én, kedden 18 órakor az Olasz Kultúrintézetben kerül sor a „TEST – HÁZ” Sara Berti szobrai című kiállítás megnyitójára, melyet Kurdy Fehér János író nyit meg.

A kiállítás szobrokban megvalósult gondolatok visszatükröződő gyűjteménye a Testről, mint befogadó Házról, amely biológiai változásai ellenére mindig bensőséges és állandó, mindenhová elkíséri a benne „lakót”, vagyis az Embert, egész élete folyamán. A test a természet által adományozott és épített „lakás” az Én számára. Az egyedi, megismételhetetlen test ugyan különböző nemek és egyéni jellemzők tekintetében, viszont működését illetően mégis hasonló, és mindenki számára egyformán nélkülözhetetlen. A test mindig egy külső helyhez viszonyul, amelyben éppen létezik és vele kölcsönhatásban van; a hely felfogható pillanatnyi vagy tartósan használt „második lakásként”... amelynek jobb lenne, ha a mai ember kisebb fontosságot tulajdonítana.

Még nem értékelted

Hirdetés

Kapcsolódó cikkek

plakát

2018. február 16. és március 18. között tekinthető meg.

Kohán György: Vásárhelyi utca

A Kovács Gábor Művészeti Alapítvány és a hódmezővásárhelyi Tornyai János Múzeum közös kiállítása a Várkert Bazár, Testőrpalotában.

Berény Róbert: Weiner Leó arcképe, 1911

A végre közgyűjteménybe került remekművek minden látogató számára megtekinthetőek a Magyar Nemzeti Galéria állandó kiállításán.