2018. november 14. - szerda

Koncert az I. Visegrádi Kerékpár Maraton Budapest-Krakkó alkalmából

Kinyomtatom...
Helyszín: 
WestEnd City Center
Időpont: 
2013. május 17. 17:00
visegrad.jpg

A Visegrádi Négyek országainak illusztris muzsikusaiból alakult 2004-ben ez a zenészválogatott. A szlovák Peter Cmorik Szlovákia egyik legjobb bluesénekese. A cseh Konrád hangszere legismertebb játékosa hazájában.

A 80-as években az Andrst-Lipa Blues Band tagja, majd egyik alapítója volt a Binder-Konrád Blues Band-nek. Európa számtalan országában játszott már. A lengyel Cichoński hazája egyik legjobb blues-rock gitárosa, több elismerés és számtalan díj tulajdonosa. Egyik legismertebb CD-je, a Thanks Jimi tisztelgés Jimi Hendrix előtt. Leszek számos Guinness Record-ot álított fel, szervezésében és vezetésével 2004 óta évente több mint 5000 gitáros játssza egyszerre a Hey Joe-t Wrocław főterén. Az ugyancsak lengyel billentyűs, Jakubek a katowicei Zeneakadémián végzett, majd a jazz és a pop felé fordult. 12 évig az erópai hírű Walk Away formáció tagja volt. Számtalan jelentős amerikai és lengyel jazz, soul és pop sztárral dolgozott együtt és játszik folyamatosan. A jól összeszokott magyar ritmusszekció nem szorul különösebb bemutatásra: éveken át a Hobo Blues Band oszlopai voltak.

Peter Cmorik – ének
Ondřej Konrád – szájharmonika, ének
Zbigniew Jakubek – billentyűs
Leszek Cichoński – gitár
Póka Egon – basszusgitár
Solti János – dob

WestEnd City Center, tetőterasz
Budapest, VI. Váci út 1-3

www.visegradbluesband.com

Még nem értékelted

Hirdetés

Kapcsolódó cikkek

Anabel Montesinos és Marco Tamayo (foto Valuska Gábor)

Gálakoncerttel ért véget november 11-én a Budapesti Nemzetközi Gitárfesztivál.

Peter Hook

A Joy Divison alapítója, Peter Hook & The Light c. formációjával és a Substance-szel turnézik, az állomások közül pedig Budapest sem marad ki.

Németh Ferenc

Németh Ferenc az egyik legsikeresebb magyar származású, mostanra nemzetközi hírnevet szerzett, sőt nevét, a jazz arcvonalában, a tengerentúlon is az elsők között jegyzik.