NANTA – koreai komikus főzőshow

Helyszín: 
Jegyár: 
Jegyárak: 3500 Ft / 4500 Ft
Időpont: 
2013. június 1. 16:00 - szombat

A NANTA a koreai színháztörténet legnagyobb sikere, az előadás az egész világot meghódította. A NANTA 1999-ben az Edinburgh Fringe Fesztiválon első díjat nyert,
2004-től állandó produkció a New York-i Broadway-n, Koreában pedig évente 750.000 turista élvezi a látványos főzőshow-t.  A koreai produkciót eddig több, mint 8 millió néző látta a világ 43 országának, 280 városában.

A NANTA egy rendkívül különleges előadás, egy olyan szórakoztató főzőshow, amely mind a beszédet, mind a hagyományos hangszereket mellőzi: a színész-szakácsok kezében a kések, a serpenyők, a vágódeszkák, a kancsók alakulnak át hangszerekké, egyedi hangok hordozóivá.
A NANTA produkciókban nyelvi akadályok nem léteznek: a koreai show a látványos mozdulatokon és a ritmusos zenén keresztül szórakoztat.
A hagyományos samulnori ritmusok, a szívet melengető dallamok kíséretében a szereplők olyan fergeteges hangulatot varázsolnak a színpadra, amely ellenállhatatlanul ragadja magával a nézőket.

2008. március 18. 12:25 - nanta_sajto_06 (1).jpg ©nanta_sajto_06 (1).jpg

A NANTA szavak nélkül is képes egy olyan humoros és könnyed történetet varázsolni a színpadra, amely a világ minden táján belopja magát a nézők szívébe.

A történet szerint, három különleges séf épp átlagos teendőinek áll neki a konyhában, amikor beviharzik a gonosz étteremvezető, és azt parancsolja, hogy még aznap este 6 óráig főzzenek meg egy teljes esküvői menüt. A szakácsokat hidegzuhanyként éri a hír, mindennek tetejébe az étteremvezető még fiatal unokaöccsét is rájuk sózza, hogy tanítsák meg neki főzés alapjait.
A konyhában óriási zűrzavar alakul ki, mindenki lázas munkában ég, a szakácsok féktelen mozdulatokkal szeletelnek, hámoznak, aprítanak, ütnek, klopfolnak, sütnek, főznek. A hihetetlen profizmusnak köszönhetően az esküvői menü elkészül, a fogadás sikeresen lezajlik, mindenki boldog, ünnepel.
A fináléban a szakácsok egy hatalmas bulira invitálják a nézőket: az előadás interaktív, a nézők közül bárki résztvevője lehet egy tradicionális koreai esküvőnek.

A színészek kirobbanó energiája, az előadás ellenállhatatlan ereje, folyamatos lüktetése, az izgalmas zene, a letisztult látvány - korra, nemre való tekintet nélkül - minden nézőt magával ragad, a NANTA egy életre szóló örök emléket hagy.

NANTA sajtóanyag

Hirdetés