Óbudai Nyár 2013

Időpont: 
2013. június 1. 0:00 - szombat - 2013. augusztus 31. 0:00 - szombat

Az Óbudai Nyár 2000 óta létezik és Óbuda legnagyobb kulturális rendezvénysorozata, mely mára a főváros nívós programkínálatában is rangot szerzett. Egész nyarat betöltő programjaival júniustól augusztus végéig tartanak a színvonalas programok. 

Az óbudaiakat, illetve az ide látogató érdeklődőket évről-évre tizenegy programhelyszínen várják értékes kulturális élmények: szabadtéri koncertek, kiállítások, színházi előadások és filmvetítések.

Nyaranta egymást érik a fesztiválok országszerte, az Óbudai Nyár azonban kicsit más. A kínálatból nem szoktak hiányozni a könnyed, nyári hangulatú, de mindig nívós szereplőgárdával és komoly művészi teljesítménnyel kecsegtető élmények. Az Óbudai Nyár minden évben rendkívül színes és széles palettán kínál programokat valamennyi korosztály számára.

Az Óbudai Nyár immáron hagyományosan szerepelteti a repertoárjában a Fő téri koncerteket, melyek a komolyzenétől a jazz műfajáig széles spektrumon mozog. Az érdeklődést többnyire az időjárás eddig segítette és a nézőtérre elhelyezhető 900 ülőhely eddig mindig kevésnek bizonyult. Az átlag nézőszám átlagosan 1000 fő körül mozgott a Fő téren.
Olyan koncertek kapnak itt helyszínt, mint például a kiemelkedő színvonalú Óbudai Danubia Zenekar, Horgas Eszter, Benkó Dixieland Band vagy a Budapest Ragtime Band.
Külön kell említeni az Óbudai Búcsút, amely a német nemzetiségi önkormányzattal karöltve került minden évben megrendezésre itt, a Fő téren.

Zichy udvar

Minden évben a Zichy udvarban, szabadtéri színházi előadásokkal is várjuk a kedves látogatókat. A színházi programok kiválasztásánál arra törekszünk, hogy a prózai és a zenés műfaj is megjelenjen. Így többnyire vígjáték, az operett és a könnyűzene szokott helyet kapni.
 
Az Óbudai Nyár külön kedveskedik a magyar filmek szerelmeseinek is.  2013-ban a Krúdy év tiszteletére Krúdy Gyula műveiből készült filmeket láthat a nagyérdemű.
A mozirajongóknak külön csemegének számított, hogy az egyszerű – és ingyenes – filmvetítéseken túl, mindegyik film előtt az alkotókkal vagy szereplőkkel is beszélgethettek a látogatók.

Hékás Békás

Az Óbudai Nyár záróeseménye hagyományosan a békásmegyeri, Csobánka téren tartott egynapos programsorozat, mely teljessé és befejezetté teszi az eseményt minden évben.
A délelőtti programok a gyerekeké, és este indulnak a koncertek, melyre minden évben többezres tömeg érkezik.

Az összes program a rendezvény honlapján, a www.obudainyar.hu oldalon látható.

Részletek a sajtóközleményből

 

 

Hirdetés