2018. november 18. - vasárnap

VivArt! Fesztivál ’13

Kinyomtatom...
Időpont: 
2013. május 25 - 2013. június 2

A VivArt! Fesztivál elnevezésű kilenc napos hagyományteremtő fesztivál, amely az Urbitális Majális rendezvénysorozat idei kiemelt programja is egyben, egy olyan vízió és civil kezdeményezés, amely a VI. és VII. kerület, illetve általában Budapest lakói számára kívánja visszanyerni a belvárosi városrész örökségét, a történelmi területeket, a városi látképet, a városi életminőséget, a kerület szellemét, spiritualitását, és megteremteni a korszellem igényelte funkcionalitását és gazdasági prosperitását.

A Fesztivál május 25. és június 2. között kerül megrendezésre a belvárosi terület 15 kitüntetett kulturális és közösségi helyszínén. A VivArt! ezalatt a kilenc nap alatt több mint 50 programot kínál a széles nagyközönségnek katalán / spanyol és magyar művészek meghívásával, azok aktív részvételével. A sevillai EDGE urbanista design elemekkel bővíti a fesztivál kínálatát, a Barcelona-ból érkező Galeria Paspartú mediterrán hangulatot hoz.

A Spanyolországból érkező és a hazai művészek programjaikkal egyrészt hozzájárulnak azon értékek felszínre hozásához, amelyekre építhető a belváros jövője, másrészt mintával szolgálhatnak Budapest kreatív és élhetően vonzó várossá válásának folyamatához.
A rendezvény programja a Barcelona és Budapest közötti párhuzam felvillantásán túl alkalmat teremt a két jeles város művészei közötti találkozásra, a design és kreatív ipar területén pedig az üzleti együttműködésekre is, és megmutatja a kreativitásban és a tágan értelmezett kultúrában rejlő szellemi felhajtóerőt, amelyet Barcelona használ és példáján keresztül Budapest is használhat.
A VivArt! Fesztivál fővédnöke, a Spanyol Királyság Magyarországi Nagykövete, Enrique Pastor y de Gana.
A Fesztivált kizárólag civilek és önkéntesek szervezik az Urbanissimus Egyesület koordinálásában, teljesen önerőből, külső források nélkül.

A programokról  https://www.facebook.com/vivartfesztival?fref=ts lehet tájékozódni.

Részlet a sajtóanyagból

 

Még nem értékelted

Hirdetés

Kapcsolódó cikkek

plakát

2018. november 28-tól öt napon keresztül a budapesti mozivásznakon rendeznek villámcsődületet az elmúlt év legizgalmasabb animációs sztárjai.

Időpont: 
2018. december 1 - 2018. december 2
Mikulásvonat a gyermekvasúton

A Mikulás és segítői, a krampuszok december 1-jén, szombaton és 2-án, vasárnap ismét birtokba veszik a Gyermekvasutat, hogy együtt vonatozzanak a gyerekekkel. Közös énekléssel, játékokkal várják a kicsiket, akik személyesen találkozhatnak a Mikulással, aki kis csomaggal ajándékoz meg minden gyereket.

A-TEAM fotó a tavalyi gálán készült

Angyalok szárnyalása címmel november 19-én 19 órától jótékonysági est a Jókai Színházban.