2018. november 19. - hétfő

Óbudai nyár 2013. június

Kinyomtatom...
Időpont: 
2013. június 1
ony_logo.jpg

.......... régóta eseményszámba menő programok alkalmasak annak bemutatására, hogy a kockás abrosz és a túrós csusza által jól ismert képzeteken miként lép túl, s hányféle módon közelíthet egy sokszínűségére büszke városrész a minőségi kultúra felé. 

Kodály szavaival várom Önt, ismerőseit és barátait is a nyári hónapokban arra a kalandozásra, mely során fiatalok és idősebbek együtt válhatnak az Óbudai Nyár kultúraápoló és terjesztő küldetésének részesévé.( Bús Balázs polgármester)

Óbudai Múzeum
1033 Budapest,  Fő tér 1.
A múzeum keddtől vasárnapig, 10 és 18 óra között látogatható.

Krúdy

Június 1. szombat 10.00
Főzőverseny az óbudai szépasszonyokhoz és aranyifjakhoz
Ezúttal Krúdy Gyula egyik kedvenc ételét, a legendás marhapörköltet készíthetik el a versenyzők. A verseny moderátora: Magos Zoltán mesterszakács. A zsűri tagjai: Saly Noémi irodalomtörténész, Magos Zoltán mesterszakács, Diamant Lívia múzeumpedagógus, gasztroblogger.

Június 1. szombat 15.00
Krúdy-séta Óbudán
Irodalmi barangolásra, Krúdy-féle bolyongásra hívjuk Önöket. Krúdy Gyula 1930-tól 1933-ban bekövetkezett haláláig élt Óbudán. Sétánk során felkeressük az író óbudai lakhelyét, törzshelyét, „felbukkanásainak” helyszíneit. Hozza el kedvenc Krúdy-regényét, írását, és idézzük fel közösen a magyar irodalom Szindbádjának különös alakját! A séta az Óbudai Múzeum bejáratától indul.


Zichy udvar
1033 Budapest,  Fő tér 1. Kobuci kert)

hobo

Június 1. szombat 20.00
Hobo és bandája – Vadászat
Jegyár elővételben 1000 Ft, helyszínen 1500 Ft.
A Vadászat a magyar rock történet egyik legnagyszerűbb koncept-lemeze. Mivel maga a „vadászat” gondolata nem veszítette el az aktualitását, a dalok többsége ma is érvényes.

 

További információt kaphat a www.obudainyar.hu és www.obuda.hu

Még nem értékelted

Hirdetés

Kapcsolódó cikkek

plakát

2018. november 28-tól öt napon keresztül a budapesti mozivásznakon rendeznek villámcsődületet az elmúlt év legizgalmasabb animációs sztárjai.

Időpont: 
2018. december 1 - 2018. december 2
Mikulásvonat a gyermekvasúton

A Mikulás és segítői, a krampuszok december 1-jén, szombaton és 2-án, vasárnap ismét birtokba veszik a Gyermekvasutat, hogy együtt vonatozzanak a gyerekekkel. Közös énekléssel, játékokkal várják a kicsiket, akik személyesen találkozhatnak a Mikulással, aki kis csomaggal ajándékoz meg minden gyereket.

plakát

Idén 16. alkalommal jelentkezik az évről évre egyre népszerűbb MittelCinemaFest – Közép-Európai Olasz Filmfesztivál.