2018. június 25. - hétfő

Bolgár nemzetiségű festőművészek kiállítása

Kinyomtatom...
Jegyár: 
ingyenes
Időpont: 
2013. június 13. 18:00 - 2013. július 19. 18:00
galeria-logo-01.jpg

Csörgey Turi Mária és Angel Radukov festő-restaurátor művészházaspár két élet munkájából mutat be egy egyedi válogatást. Önálló festészetük lényege: „a megőrzött hagyomány keresése” – mely kiállításuk címe is egyben. A kiállítást megnyitja: Plamen Pejkov, a Bolgár Kulturális Intézet igazgatója.

H13

A megnyitón 2013. június 13. 18 órakor fellépő háromtagú Mitrio-jazz elsősorban a main stream irányzat képviselője, jazz sztenderdek és saját szerzemények is szerepelnek műsorunkban, egyéni hangzásvilágban.

Láthatjuk  a 15 főből álló „Zornica” (Esthajnalcsillag) Bolgár Hagyományőrző Együttest, amely 2000 tavaszán Magyarországon házasodott bolgár asszonyok kezdeményezésére alakult - kezdetben azzal a céllal, hogy a bolgár népi táncokat, dalokat, néphagyományokat és népszokásokat életben tartsa a Magyarországon élő bolgár kisebbség körében. Az együttes egyre szélesebb ismertségre tett szert, és rövid idő alatt híveinek körébe más nemzetiségiek is tartoztak. Az együttes sikeréért legtöbbet annak művészeti vezetője, a Szófiában végzett koreográfus Bűdyné Liliana Zafirova tett, akinek a nevét szakmai körökben jól ismerik Bulgárián és Magyarországon kívül Montrealban, New Yorkban, Bécsben és Brnóban is.

Szeretettel várjuk a megnyitóra és kiállításra mindazokat, akiket érdekelnek más népek hagyományai és egy változatos,kellemes kulturális programon szeretének részt venni. 

Helyszín: H13 Diák- és Vállalkozásfejlesztési Központ (Bp.,VIII. Horánszky u. 13.)
A kiállítás megtekinthető: jún. 13- júl. 19. (H.-Cs.: 8-20, P: 8-16 óráig)

Józsefvárosi Galéria és Rendezvényközpont sajtóközleménye

Még nem értékelted

Hirdetés

Kapcsolódó cikkek

plakát

A kiállítást június 21-én Mélyi József nyitotta meg a Centrális Galériában.

Zsuffa Zsanna Lídia - kócsag

A 300 m2-nél valamivel nagyobb alkotás a XI. Bertalan Lajos utca 16. szám alatt található társasház tűzfalára került fel, tervezője Zsuffa Zsanna Lídia.

fotó Lantos Zsuzsanna

Egy jómódú család összetört életének töredékeit ismerhetjük meg az olasz író, Enrico Luttmann Szilánkok című darabjában.