Bolgár nemzetiségű festőművészek kiállítása

Jegyár: 
ingyenes
Időpont: 
2013. június 13. 18:00 - csütörtök - 2013. július 19. 18:00 - péntek

Csörgey Turi Mária és Angel Radukov festő-restaurátor művészházaspár két élet munkájából mutat be egy egyedi válogatást. Önálló festészetük lényege: „a megőrzött hagyomány keresése” – mely kiállításuk címe is egyben. A kiállítást megnyitja: Plamen Pejkov, a Bolgár Kulturális Intézet igazgatója.

2013. május 30. 14:57 - H13 ©View on Flickr

A megnyitón 2013. június 13. 18 órakor fellépő háromtagú Mitrio-jazz elsősorban a main stream irányzat képviselője, jazz sztenderdek és saját szerzemények is szerepelnek műsorunkban, egyéni hangzásvilágban.

Láthatjuk  a 15 főből álló „Zornica” (Esthajnalcsillag) Bolgár Hagyományőrző Együttest, amely 2000 tavaszán Magyarországon házasodott bolgár asszonyok kezdeményezésére alakult - kezdetben azzal a céllal, hogy a bolgár népi táncokat, dalokat, néphagyományokat és népszokásokat életben tartsa a Magyarországon élő bolgár kisebbség körében. Az együttes egyre szélesebb ismertségre tett szert, és rövid idő alatt híveinek körébe más nemzetiségiek is tartoztak. Az együttes sikeréért legtöbbet annak művészeti vezetője, a Szófiában végzett koreográfus Bűdyné Liliana Zafirova tett, akinek a nevét szakmai körökben jól ismerik Bulgárián és Magyarországon kívül Montrealban, New Yorkban, Bécsben és Brnóban is.

Szeretettel várjuk a megnyitóra és kiállításra mindazokat, akiket érdekelnek más népek hagyományai és egy változatos,kellemes kulturális programon szeretének részt venni. 

Helyszín: H13 Diák- és Vállalkozásfejlesztési Központ (Bp.,VIII. Horánszky u. 13.)
A kiállítás megtekinthető: jún. 13- júl. 19. (H.-Cs.: 8-20, P: 8-16 óráig)

Józsefvárosi Galéria és Rendezvényközpont sajtóközleménye