2018. november 17. - szombat

Belvárosi Fesztivál

Kinyomtatom...
Időpont: 
2013. június 6 - 2013. június 9

Egy fesztivál Budapest szívében, a Lipótvárosban? A hazai előadók legjava és ráadásul ingyenes? Igen van ilyen, a neve pedig Belvárosi Fesztivál vagy röviden csak BelFeszt.

A Deák Ferenc utca, az Erzsébet tér, a Szabadság tér és a Zrínyi utca tökéletes helyszín, hiszen nem csak hangulatukkal adnak remek hátteret, de – elvégre minden út Rómába vezet – igen könnyen ide is talál bárki, és azért tudjuk, hogy nem rossz érzés, ha egy kellemes belvárosi lődörgéssel hirtelen fesztiválba csöppenünk.
Például itt ünnepli meg  tizedik születésnapját nagyszabású, ingyenes koncerttel a Pannonia Allstars Ska Orchestra (PASO).

paso_2013
Magával ragadó hangulatú, életvidám, táncolós, ugrálós két órára készülhetnek azok, akik június 8-án este 8-tól a Pannonia Allstars Ska Orchestra fellépését választják szombat esti programnak a budapesti Szabadság téren. 
- A zenekar életében fontos mérföldkő ez a jubileum, ezért igazi best of programot adunk elő. A Facebook-on megszavaztattuk a rajongóinkat, hogy mit szeretnének leginkább hallani, és ez alapján biztosan felcsendül például a Gagarin, A Tenkes kapitánya, a Hungarian Dish és a Babylon Focus is. Több régebbi számot is előveszünk erre az alkalomra, úgyhogy az ős-PASO rajongók is megtalálják a műsorban a kedvenceiket, és persze válogatunk a tavaly megjelent Lovemonster című albumunk újabb dalaiból is. A jubileumi koncerten velünk lesz Harcsa Veronika és Kiss Erzsi, akikkel négy év után újra élőben adjuk elő a Summertime című dalunkat, és fellép Szűcs Krisztián, a Heaven Street Seven énekese is. A zenekar számára nagy öröm, hogy Csáki Zoltán gitáros visszatért közénk, így újra a teljes PASO áll színpadra – mondta KRSa, a Pannonia Allstars Ska Orchestra frontembere.

Részlet a PASO sajtóközleményéből

A fesztivál programjáról  bővebben itt lehet olvasni:  fesztivalok.varosom.hu/programok/fesztivalok/Belvarosi-Fesztival-1.html 

 

Saját értékelésem: Nincs Mások értékelései: 5 (1 vote)

Óriáskerék

A fesztivál kezdetére egy óriáskereket állítottak fel az Erzsébet téren, ami 6 hét után átvándorol a szigetre. Szerintem a szigetre jövő külföldiek zabálni fogják. Én tegnap láttam. Elég meghökkentő darab a város közepén. Este kivilágítva baromi jól néz ki.

  • Egy út 2400Ft
  • 140 cm alatti gyereknek 1500 Ft.
  • az V. kerületiek meg teljesen jól jártak, mert aki 20 év alatti az 1 kísérővel 1 alkalommal ingyen mehet fel.

Ami negatívum: hogy az elég fantáziátlan névre keresztelt Budapest Eye-nak honlapja nem található, így nem lehet előre regisztrálni, hogy elkerüljük az általában ilyen ritkaságoknál kialakult kígyózó sorokat.

Akinek nincs pénze egy körre sem, az is feltétlen sétáljon el és nézze meg, egyszer nappal, egyszer éjjel, mert ilyet valószínű a közeljövőben nem igen látunk Budapest belvárosában.

Itt pedig egy elég részletes bemutató a We love Budapest honlapjáról. Klikk

 

Hirdetés

Kapcsolódó cikkek

plakát

2018. november 28-tól öt napon keresztül a budapesti mozivásznakon rendeznek villámcsődületet az elmúlt év legizgalmasabb animációs sztárjai.

Időpont: 
2018. december 1 - 2018. december 2
Mikulásvonat a gyermekvasúton

A Mikulás és segítői, a krampuszok december 1-jén, szombaton és 2-án, vasárnap ismét birtokba veszik a Gyermekvasutat, hogy együtt vonatozzanak a gyerekekkel. Közös énekléssel, játékokkal várják a kicsiket, akik személyesen találkozhatnak a Mikulással, aki kis csomaggal ajándékoz meg minden gyereket.

plakát

Idén 16. alkalommal jelentkezik az évről évre egyre népszerűbb MittelCinemaFest – Közép-Európai Olasz Filmfesztivál.