2018. április 20. - péntek

Anna & the Barbies - Óz, a csodák csodája

Kinyomtatom...
Helyszín: 
Művészetek Palotája
Időpont: 
2013. június 7. 20:00
mupa_logo.jpg

Mielőtt bárki előtt megjelenne egy rock-musical nyitánya, viszonyításképpen eláruljuk: a rockzenekar adaptációjában éppen annyi hasonlatosság lesz felfedezhető az eredeti Óz, a csodák csodája című művel, mint amennyire Nina Hagen Dorothy.

A nyughatatlan lelkű szerző- és testvérpár, Pásztor Anna és Sámuel több mint nyolc éve alapította az Anna & the Barbies zenekart, és az egységesen rockos élő megszólaláshoz megannyi különböző műfajú album kötődött az évek folyamán. A pszichedelikus zenei utazások, kísérletezések mind a zenekar, a zenészek, valamint a velük együtt erre kíváncsi közönség útkeresése is.

anna 2

 Az Óz a csodák csodája dramaturgiailag frappáns párhuzamot kínál a zenekar életrajzával. A főszereplők jellemvonásai könnyedén megfeleltethetőek a zenekari tagokéival, főleg ha azokat a hangszeres mivoltuk erősségeire és hiányosságaira vetítjük ki. Az öt barát egységgé formálódva jár meg egy hatalmas, harcokkal teli utat, ahol a közös cél elérése csak egymás segítségével lehetséges. Jellem, muzikalitás és közösségformáló a megtett út, amelynek a végén a cél megtalálása voltaképpen csak egy kisebb megtorpanás, az összegzésre és az elért eredmények értékelésére. Az avantgárd zenei kalandozásra velük tartanak kiváló zenész barátaik: Catherine Offord, Frenk, Horváth János és Mogyoró Kornél. És hogy kicsoda Óz? Na igen…

Helyszín: Fesztivál Színház

A MÜPA sajtóközleménye

Még nem értékelted

Hirdetés

Kapcsolódó cikkek

Kárpáti Dódi

Kárpáti Dódi Születésnapi Priváti Projekt.

plakát

A kilencvenes évek legnagyobb slágereit jegyző dance-sztárok lépnek fel az idei Telekom VOLT Fesztivál utolsó napján.

Jazzanova Live feat. Paul Randolph

Az elmúlt évek során egyre szélesebb zenei spektrumot ölel fel a Budapesti Tavaszi Fesztivál kínálata, így nem meglepő, hogy idén is a könnyűzene és elektronikus zene legkiválóbbjai adják egymásnak a színpadot.