Zene Város Zene Nyár

Időpont: 
2013. június 29. 0:00 - szombat

Palotanegyed fesztivál ajánlatai a hétvégére: Bélaműhely, Triginta Percussion, Tercina Együttes és György Anna......

Bélaműhely: Karmesterjáték gyerekembereknek

2013. február 19. 15:34 - Bélaműhely ©Bélaműhely

2013. június 29. 11.00 óra 
Helyszín: Muzikum, Múzeum u.7.
Belépés: díjtalan!
Ha szeretnéd kipróbálni a bicikli dobot, óriás cajont, kis teknőt, kis bubit, kormány-tilinkót, fakutyát, papírkutyát, a hangburgereket és számos más ipari és egyéb hulladékból és kiselejtezett tárgyból készült hangszert, valamint vezényelnéd a zenekart, miközben ezeken játszanak, akkor szólj a szüleidnek, hogy ne lógassák a lábukat- és nem kellenek a kész van-e leckéd kifogások, hanem irány a karmesterjáték:-))

Triginta Percussion koncert a Zenei könyvtárban

2013. június 28. 23:31 - Triginta (1) ©Triginta (1)


2013.június 29-én (szombat) 15.00 óra
Belépés: díjtalan!
A Triginta Percussion nevű ütőhangszeres trió jelenlegi felállása 2007 tavaszán debütált, de már sikeres fellépéseken vannak túl olyan helyszíneken, mint az A38 hajó, a Zeneakadémia, vagy a kapolcsi Művészetek Völgye Fesztivál.
A magyarországi ütőhangszeres kultúra ugyan nem rendelkezik évszázados hagyományokkal, de mégis vannak már világhírű képviselői – elég csak az Amadinda Ütőegyüttesre gondolni, vagy Szalai Péter tablaművészre. A második generáció képviselői közül a Triginta Percussion jelenlegi felállása 2007. áprilisában mutatkozott be a Zeneakadémia Kistermében – magára irányítva a szakma figyelmét.

A:N:S: CHORUS+ Ávéd János Trió
2013.június 29-én(szombat) 16.00 óra
Helyszín: Építész pince udvara
Reneszánsz kórusmuzsika és hangszeres jazz egy műsorban.
Első hallásra bizarr összeállítás.
A koncerten azonban kiderül, hogy a reneszánsz komponisták matematikai gondolkodása és a jazz 21. századi képviselőinek kötött struktúrák és improvizációk által átszőtt zenéje talán nincs is olyan távol egymástól.
Az ANS kórust a Liszt-díjas Bali János vezetésévek halljuk, Ávéd János pedig az új jazz-generáció egyik legfontosabb zenésze.

http://www.youtube.com/watch?v=0vE4-HHcing

TERCINA RÉGI ZENE EGYÜTTES ÉS GYÖRGYI ANNA HANG/SZÓ/ KÉP-KONCERT:VÁRAK KIRÁLYA
2013.június 29-én 17.30 (szombat)
Helyszín: MÁV Szimfonikus Zenekar Székháza
Belépés: díjtalan! Minden zene érdeklődőt szeretettel várunk.
Zenehallgatás, zenélés közben eszünkbe jut egy verssor, olvasás közben megszólal bennünk egy dallam. A képek mellé szöveget, a zenéhez képet keresünk az emlékezetünkbe. A művészet a lélekhez szól az évezredek óta változatlan, független emberi tartalomról. Koncertjeinken az általunk játszott zenéken kívül versek, novellák, korabeli anekdoták hangzanak el, egy adott műsorban közreműködő színészelőadásában, a vetítővászon segítségével pedig a képzőművészet is helyet kap.

Hirdetés