Csomagoljam?

Helyszín: 
Időpont: 
2013. július 1. 0:00 - hétfő - 2013. október 6. 0:00 - vasárnap

Október első hetéig a Kiscelli Múzeum kortárs szekciójában 15 mai magyar tervező megvalósult munkáját és 12 egyetemi hallgató alkotását mutatjuk be a papírcsomagolás témájában, Sziray Zsófia válogatásában.

2013. július 1. 22:14 - 03_Rozsavolgyi_csokolade_Csiszar_Katalin_terve ©03_Rozsavolgyi_csokolade_Csiszar_Katalin_terve

Az édességcsomagolás témakörében megtekinthetőek a Rózsavölgyi csokoládé Csiszár Katalin tervezte finoman kidolgozott, Lukáts Kató világát idéző virágos mintái és asszonyságot formázó ötletes csomagolásai, vagy a Gerbeaud-nak a tradíciót és innovációt ötvöző, tortákat, csokoládét és macaront rejtő elegáns papírdobozai Unger Zsolt tervezésében. Az oly divatos francia édesség, a macaron csomagolására Énekes Adrienntől is látunk egy izgalmas formai megoldást egyetlen papírból hajtogatva.

A hétköznapok új színfoltját jelenti az elviteles bárok friss és fiatalos vizuális világa. Kiemelnénk a népszerű Leves Bár három alapszínt és egyetlen betűtípust kombináló letisztult arculatát, amelyért Gögge Ádám volt a felelős, illetve a belvárosi Kolor Bár Laki Eszter tervezte csomagolóanyagait, amelyeken piktogramok és a banánmatricák újragondolt világa köszön vissza. Az elegáns Villa Bagatelle-t jellemző békebeli stílus és a kifogástalan minőség a Baráth Dávid tervezte összes arculati elemen, így a csomagoláson is végigvonul.
A Lokalwear ékszereinél a Csernák Bence tervezte csomagolás ötletes módon installációs hátteret is biztosít a matyó tradíciót mai köntösbe öltöztető míves ékszereknek. A kozmetikumok területén kiemelkedő a budapesti gyógyfürdők számára több tervező munkájaként elkészült szappan- és törülközőcsomagolás, amelyek gazdag ornamentikájú díszítése a századfordulós fürdőépületek architektúráját idézi. Egyedüli külföldi kiállítóként az angol Lush cég ötletes csomagolásait mutatjuk be, többek között a virágmagvakat rejtő, elültethető papírcímkéjű habfürdő virágokat. A cég termékei szinte 100 %-ban újrahasznosított papírcsomagolásba kerülnek, ami reméljük, nemsokára Magyarországon is egyre elterjedtebbé válhat.

2013. július 1. 22:14 - 12_Kiskakas_csomagolopapirok ©12_Kiskakas_csomagolopapirok

A csomagolópapírok között bemutatjuk a Kiskakas cég gyerekek számára készült, vidám és kontrasztos színeket felhasználó munkáit és a budai Jégbüfé Gryllus Ábris tervezte, stilizált hópehely-motívumokból építkező monokróm csomagolópapírját is.
Az egyetemista munkák közül a Soproni Egyetemen a látássérültek számára készült kontrasztos színű és tapintható felületi megoldásokat alkalmazó édességcsomagolásokat, az izgalmas formai megoldásokat felvonultató és a jövőt idéző tojástartókat, illetve a Dubóczky Anna által tervezett újragondolt játékot, a Typodominot emelnénk ki az ötletes mezőnyből.
A fotókat F. Szalatnyay Judit készítette.

Helyszín: Kiscelli Múzeum, 1037 Budapest, Kiscelli u. 108.
Megtekinthető: 2013. október 6-ig, kedd–vasárnap 10.00-18.00
www.kiscellimuzeum.hu

Sajtóközlemény