Vendégművészek a Klauzál téren

Időpont: 
2013. július 11. 17:00 - csütörtök - 2013. július 25. 17:00 - csütörtök

Július 11-én nyílik kiállítás a "Válogatás a BTM - Budapest Galéria nemzetközi művészcsere programja résztvevőinek munkáiból 1989 - 2013" címmel. A Budapest Galéria 1991 óta küld ki magyar művészeket európai partner városok alkotóházaiba. Kezdetben hat várossal illetve alkotóhellyel, az utóbbi években tízzel állunk kapcsolatban (Bécs, Salzburg, Krems, Lisszabon, Párizs, Strasbourg, Frankfurt am Main, Stuttgart, Helsinki és Gyergyószárhegy).

2013. július 1. 14:09 - Vendégművészek_a_Klauzál_téren_meghívó ©Vendégművészek_a_Klauzál_téren_meghívó

Ugyanakkor a Klauzál téren lévő két műteremlakásban a partner városokból külföldi művészeket fogadunk Budapesten. Lehetőség nyílik számukra, hogy megismerjék a magyar kultúrát és találkozzanak kortárs magyar művészekkel. Az évek során több vendég művésznek rendeztünk már kiállítást a Budapest Galéria kiállító termeiben, de az utóbbi években rendszeresen bemutatkozhatnak alkotásaikkal a Klauzál tér közelében lévő Magyar Műhely Galériában és a Massolit könyvesbolt, galéria és kávézóban is.
Évente tizenöt-tizenhatt művészt tudunk fogadni illetve küldeni a fent említett városokba. A külföldi művészek távozásuk előtt a fővárosnak ajándékozzák egy-egy munkájukat, melyet Budapesten készítettek.
Ezekből a művekből állítottunk össze egy válogatást, a BTM Budapest Galéria Kiállítóházában. A művészek a képzőművészet különböző területein alkotnak, van közöttük festő, szobrász, grafikus és video művész is.

Helyszín:  BTM-Budapest Galéria Kiállítóháza, 1036 Budapest, Lajos utca 158.

Sajtóanyag

Hirdetés