2017. december 14. - csütörtök

Vendégművészek a Klauzál téren

Kinyomtatom...
Időpont: 
2013. július 11. 17:00 - 2013. július 25. 17:00

Július 11-én nyílik kiállítás a "Válogatás a BTM - Budapest Galéria nemzetközi művészcsere programja résztvevőinek munkáiból 1989 - 2013" címmel. A Budapest Galéria 1991 óta küld ki magyar művészeket európai partner városok alkotóházaiba. Kezdetben hat várossal illetve alkotóhellyel, az utóbbi években tízzel állunk kapcsolatban (Bécs, Salzburg, Krems, Lisszabon, Párizs, Strasbourg, Frankfurt am Main, Stuttgart, Helsinki és Gyergyószárhegy).

Vendégművészek_a_Klauzál_téren_meghívó
Ugyanakkor a Klauzál téren lévő két műteremlakásban a partner városokból külföldi művészeket fogadunk Budapesten. Lehetőség nyílik számukra, hogy megismerjék a magyar kultúrát és találkozzanak kortárs magyar művészekkel. Az évek során több vendég művésznek rendeztünk már kiállítást a Budapest Galéria kiállító termeiben, de az utóbbi években rendszeresen bemutatkozhatnak alkotásaikkal a Klauzál tér közelében lévő Magyar Műhely Galériában és a Massolit könyvesbolt, galéria és kávézóban is.
Évente tizenöt-tizenhatt művészt tudunk fogadni illetve küldeni a fent említett városokba. A külföldi művészek távozásuk előtt a fővárosnak ajándékozzák egy-egy munkájukat, melyet Budapesten készítettek.
Ezekből a művekből állítottunk össze egy válogatást, a BTM Budapest Galéria Kiállítóházában. A művészek a képzőművészet különböző területein alkotnak, van közöttük festő, szobrász, grafikus és video művész is.

Helyszín:  BTM-Budapest Galéria Kiállítóháza, 1036 Budapest, Lajos utca 158.

Sajtóanyag

Még nem értékelted

Hirdetés

Kapcsolódó cikkek

plakát

A Young Generation Art Fair 100 művésze, több mint 500 műalkotással várja a Zsilip kortárs központba látogatókat.

Kondratska Olga

Kondratska Olga ukrán festőművész kiállítása nyílt az alkalomhoz illően őszi színekbe öltöztetett Hadik Kávéházban.

plakát

Magyar iparművészek szalonbemutatója.