Campus Fesztivál

Időpont: 
2013. július 17. 0:00 - szerda - 2013. július 21. 0:00 - vasárnap

A magyar könnyűzenei élvonal több együttese, köztük a Csík zenekar Kovács Katival, a Punnany Massif, a Tankcsapda és a Quimby is fellép július 17-től az idei Campus Fesztiválon, amelynek záró nagyszínpados koncertjét Ákos adja.

A Nagyerdei Stadion építése miatt idén a legkülönlegesebb fesztiválhelyszínre költözik a Campus, a megszokott területtől néhány száz méterre, a Vidámpark és az Oláh Gábor utcai sporttelep ad majd otthont a programoknak.
Kelet-Magyarország legnagyobb nyári bulijára évről évre többen látogatnak ki, tavaly több mint ötvenezren fesztiváloztak a négy nap alatt. A programpaletta felöleli az összes zenei stílust, a hét színpadon szinte minden kulturális műfaj megtalálható lesz. Visszatérnek a legismertebb dumaszínházasok: többek között Kiss Ádám, Aranyosi Péter és Beliczai Balázs, valamint a különleges élményeket biztosító játékok is. A civil szervezetek között újra jelen lesznek a Debreceni Összefogás a Fizikáért Egyesület fizikusai, akik ezúttal a folyékony nitrogénes kísérletek mellett új „képtelenséggel” készülnek, felfújják a legnagyobb szappanbuborékot is.
A tizenhat hektáros összterületű fesztiválon nem csak a zene dominál majd. Közel száz civil szervezet nyújt tartalmas napközbeni elfoglaltságot, de ha ez még mindig nem elég, gasztronómiai élvezetekből sem lesz hiány. Ezen a téren kezdetek óta a legmagasabb igényeket is kiszolgálja a Campus Fesztivál, kézművesek, sajt- és kolbászkészítő mesterek, pálinkaházak, bortermelők különlegességei egyaránt várják a látogatókat, így a zenei finomságok, páratlan cívisvárosi íz-harmóniával egyesülnek.

2011. november 3. 3:36 - Campus2013- Nabiha ©Campus2013- Nabiha
Nabiha

CAMPUS A KULTÚRÁÉRT
Idén sem maradnak a Campus Fesztivál látogatói máshol nem látható kulturális csemegék nélkül. Az ITSH Domb Pódium programjában megtaláljuk a közismert író, Vámos Miklós zenés-prózás estjét, a világ egyik legjobb cimbalmosát, Balogh Kálmánt, az improvizációra összeverbuválódó Random Trip csapatot Tóth Verával, a debreceni kötődésű jazztrombitás Subicz Gábor zenekarát (Subtones), Harcsa Veronika formációját (Bin-Jip). A Campus Moziban az utóbbi évek magyar és külföldi terméséből válogattunk, megspékelve Martin Scorsese zenés filmjeivel, melyekkel egy este idézzük meg a Stonest és a Beatlest. A KULTer.hu Irodalmi Sátor programjában idén is változatos beszélgetések, felolvasások és performanszok követik egymást, de vendég lesz mások mellett a Hősök rapcsapat is. Az Európai Nyelvek Utcájában idén nyolc nyelv és kultúra mutatkozik be színes programokkal. Abszolút újdonság a Debreceni Vidámparkban található Vitéz László – Bóbita Pódium, amely minden nap már reggel 10-től várja a gyerekeseket, családokat és gyermeklelkű fiatalokat. A mutatványos műhely keretében zsonglőr trükköket tanulhatunk és elsajátíthatjuk a gólyalábazást. A színpadi programok között találunk mesemondót, vásári komédiát, táncházat és szuper gyerekkoncerteket, többek között olyan vendégekkel, mint a Bóbita együttes, vagy a Budapest Bár kiváló énekesnője, Rutkai Bori, aki a Vackarádió dalait hozza el a Hébe-Hóba Bandával.

2010. július 17. 21:53 - (Photo by David Baird - www.david-baird.co.uk) ©Campus2013- The Subways promo
The Subways(Photo by David Baird - www.david-baird.co.uk)

Campus Fesztiválon debütál az ökotudatos szemléletmód népszerűsítése érdekébenben, a magyar fesztiválokon már elterjedt – visszaváltható söröspohár. A re-pohár egy 200 forintos betétdíjas pohár, és csak abban lehet a rendezvényen sört vásárolni. A visszaváltható pohár bevezetésével várhatóan több ezer kg-mal kevesebb szemét keletkezhet az idei rendezvényen.

PROGRAMOK ÉJJEL-NAPPAL

A nyár legnagyobb debreceni bulija minden évben a zene mellett a sport, a humor és a művészetek jegyében zajlik, a programok minden korosztály számára tartalmas kikapcsolódást biztosítanak. 

A nemzetközi produkciók mellett, a hazai zenei élet legjobbjaival találkozhatunk a Nagyerdőn. A kétszáznál is több fellépőt biztosító programban a legnagyobb várakozás a négy év kihagyás után újra Debrecenben koncertező Ákost, a hazai pálya előnyét élvező Tankcsapdát, vagy a Kelet-Magyarországon ritkán látható Quimbyt kíséri.
A Pepsi Nagyszínpadon lép fel többek között a debreceni legendának számító PG Csoport, jön a Brains, a 25 éves jubileumát ünneplő Csík zenekar, és a nagyszínpadon először látható Punnany Massif. A nyitónapra érkezik a Magashegyi Underground, és a Heaven Street Seven, a hazai színeket nagyban erősíti a Bëlga és a Kiscsillag. Első alkalommal lesz a fesztivál vendége Rúzsa Magdi, és nagy várakozás előzi meg Majka, Curtis, BLR élő zenekaros produkcióját. Mindez csupán csak egy rövid felsorolás abból a stílus kavalkádból, ami a debreceni buli négy napját jellemezi, bővebb programok a fesztivál weboldalán.

További információk, jegyárusító partnerek: www.campusfesztival.hu

FESZTIVÁL A NAV-VAL

Mozgólabor, lefoglalt csempészáruk, kommandós bemutató, Adó-Twister és nyugtagyűjtési akció – ez mind, és még sok más érdekes program előtérbe kerül az idei Campus fesztiválon. A nagyerdei Vidámparkban július 17-étől 21-ig tartandó fiestán idén a Nemzeti Adó- és Vámhivatal is jelen lesz, hogy megmutassa sokszínű tevékenységét.

Helyszín: Debrecen

Sajtóközlemény
 

Hirdetés