Józsefváros, zenenyár júl.21-27.

Időpont: 
2013. július 21. 0:00 - vasárnap - 2013. július 27. 0:00 - szombat

Egy kis séta a kerületben, romazenekar avagy Kokoróval afrikai utazás. Most is színes a program, lehet választani.

 2013.július 21. (vasárnap)
10.00 óra Emléktáblák. Irodalmi séta
„ B” túra: Bródy Sándor utca 2.
10.00 óra A la cARTE
Az Á la cARTe független, de professzionális társulat, melyet kreatívan gondolkodó fiatal művészek alkotnak. A korábban kamaraopera-produkciókkal előálló, ezúttal kamarakórus-formációban bemutatkozó együttes tagjai fiatal hivatásos énekesek, akik magas szintű elméleti képzésben is részt vettek. Ennek a széles látókörnek köszönhető a Philipp György vezette együttes szokatlan repertoárja, mely a kórusirodalom klasszikusain túl zenekari és hangszeres művek átirataira, filmzenékre, könnyűzenére is kiterjed.
Helyszín: Párbeszéd Háza. 1085. Budapest, Horánszky u. 20.
Belépés: díjtalan!

2013. július 26.(péntek) 
18.00 óra: Józsefvárosi Romazenakar fellépése
Helyszín. Mikszáth tér


2013.július 27. (szombat)
11.00 óra Picaro Társulat: Maszmók Afrikában
Kokoró, a kis krokodil elkóborol otthonról és megismerkedik a Szavanna lakóival, végül pedig nagyon szeretne már hazamenni…
Az előadás varázsos világát az autentikus hangszereken, élőben játszott afrikai zene adja. A darab humorát pedig nemcsak a kicsik élvezik…..
Helyszín: Múzeumkert, vagy Muzikum 1088. Budapest, Múzeum u.7.
Belépés: díjtalan!

15.00 óra Los Bilbilicos + Kobzos együttes és barátai
Helyszín: Lőrinc pap tér
szefárd zene és középkori Mária-énekek

17.30 óra Savaria Barokk zenekar
G.B. Pergolesi: Az úrhatnám szolgáló
A Savaria Barokk Zenekar az alapító fuvolaművész-karmester, Németh Pál vezetésével működik. Célja a 17-18. század zenéjének bemutatása korhű hangszereken, korabeli dokumentumok alapján. A vonós hangszerek a 18. századból valók, a fúvósok régi hangszerek pontos másolatai. A kor fő zenei irányzatai (olasz, francia, német, angol) mellett fontos feladatának tekinti a magyar zenei múlt értékeinek bemutatását. Repertoárján a legkülönbözőbb műfajú és összeállítású zeneművek szerepelnek, szóló-, kamara-, zenekari művek, operák, oratóriumok egyaránt, a kora barokktól a klasszikusokig, Monteverditől Mozartig. Legújabb CD-felvételein Boismortier, Galuppi, Albinoni, A. Scarlatti, Vivaldi, M. Haydn, Charpentier művei szerepelnek. 
A Savaria Barokk Zenekar a Budapesti Kamaraopera és a Savaria Kamaraopera állandó zenekara.  A zenekar célja 17-18. századi zenei ritkaságok újrafelfedezése, bemutatása hangversenyek, operaelőadások, CD-, rádió-, TV- és filmfelvételek segítségével.
Helyszín: Mikszáth Kálmán tér, Budapest VIII.ker.

2013. július 13. 10:21 - Bognár Sz 3 ©Bognár Sz 3

20.00 óra Bognár Szilvia és az etNoé
Helyszín: Múzeumkert, Budapest, eső esetén: Muzikum, Múzeum u. 7.
Belépés: díjtalan!

Sajtóközlemény

 

Hozzászólások (1)

 • anon
  www.facebook.co... (nem ellenőrzött)

  Július 27.-én a délelőtti Maszmók Afrikában és az esti Bognár Szilvi koncert MINDENKÉPP a Muzikum Klubban lesz! Jó idő esetén is!
  Köszönettel
  Gyulai Csaba

  júl. 23, 2013

Hirdetés